Iordănescu şi Gâlcă luptă pentru trofeul Cupei Ligii

Edward Iordănescu, antrenorul echipei de fotbal Pandurii, a declarat că dorește să aducă Cupa Ligii Adeplast la Târgu Jiu. Acelaşi plan îl are şi antrenorul Stelei, Costel Gâlcă.

Pandurii atacă primul trofeu din istoria de 53 de ani a clubului în finala Cupei Ligii cu Steaua de azi. Finala Cupei Ligii Adeplast, între formațiile Steaua București și Pandurii Târgu Jiu, se va disputa miercuri pe Arena Națională, de la ora 20,00, și va fi arbitrată de vâlceanul Adrian Comănescu. ''E un meci special pentru noi. Nu numai pentru echipă, dar pentru tot orașul nostru. Vrem să aducem această Cupă pentru orașul Târgu Jiu și sper să fie un joc plăcut. Noi suntem pregătiți din punct de vedere fizic, tehnic, tactic și mental pentru a ridica trofeul la finalul jocului'', a spus Edi Iordănescu. La întâlnirea cu ziariștii, tehnicianul a spus că fotbaliștii săi au multe emoții, unii sunt pentru prima oară într-o finală, alții pentru prima dată pe gazonul Arenei Naționale. La finalul întâlnirii cu presa, Iordănescu a menționat că este pregătit și pentru un joc de 120 de minute, inclusiv pentru loviturile de la 11 m, dar dorește să termine în 90 de minute, pentru că mai are meciuri grele de disputat. Alături de antrenor la conferinţa de presă a fost şi mijlocașul Dan Nistor. El a spus că CS Pandurii vrea să salveze sezonul prin câştigarea trofeului Cupei Ligii. ''Suporterii noștri doreau să fim mai sus în clasament, însă vrem să salvăm acest sezon prin câștigarea Cupei Ligii Adeplast. Va fi o performanță, după ce în urmă cu doi am adus echipa în grupele Europa League''. Constantin Gâlcă, antrenorul echipei de fotbal Steaua București, a declarat că își dorește în vitrina grupării sale și trofeul Cupei Ligii Adeplast. "Ligii să fie în vitrina clubului Steaua. Se întâlnesc două echipe foarte bune. Pandurii deține mulți jucători tehnici și sperăm să fie un spectacol agreabil și în tribune și pe gazon", a spus tehnicianul.

RELAŢII

Meciul dintre Pandurii şi Steaua este interesant datorită relaţiilor dintre cele două echipe. Antrenorul Edi Iordănescu a fost secund şi interimar în Ghencea şi trei dintre jucătorii Panduri au câştigat cel puţin un titlu pentru "roş-albaştri": Răzvan Stanca, Mihai Răduţ şi Mihai Pintilii. Pandurii a fost echipa care a alimentat-o pe Steaua cu cei mai mulţi jucători în ultimii doi ani, în care a câştigat titlul. Nicandro Breeveld este în prezent singurul din lotul actual care a evoluat pentru gorjeni.

Vizualizări: 145

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: