Pandurii, salvată de la retrogradare! Jucătorii, aproape de Pîrvulescu

Pandurii Târgu Jiu a făcut un pas uriaş spre îndeplinirea primului obiectiv din acest retur, evitarea retrogradării. După victoria cu FC Braşov gorjenii sunt aproape siguri că vor evolua în Liga I şi în sezonul următor. Edi Iordănescu, antrenorul principal, a dat indicaţii prin telefon, din lojă, unde a fost obligat să stea deoarece este suspendat. La meci a fost, în tribună, şi preşedintele suspendat al Pandurii, Eugen Pîrvulescu. El a fost foarte bine primit de jucători, fiind surprinse mai multe imagini cu panduri care îl îmbrăţişau pe acesta. Deşi echipa câştigase, unii membri AGA au plecat negri de la meci din cauza apropierii dintre jucători şi Pîrvulescu.

În etapa cu numărul 31 a Ligii 1, elevii lui Edi Iordănescu au învins cu scorul de 2-0 pe teren propriu pe FC Braşov după golurile marcate de Paul Anton şi Mihai Roman. Paul Anton a fost de altfel omul meciului, reuşind cel mai bun joc al său din acest sezon. Mai întâi a deschis scorul după 29 de minute de joc, printr-un şut puternic din afara careului ce l-a lăsat fără speranţe pe Iacob, pentru ca în repriza a doua să furnizeze o pasă de 30 de metri ce a dus la golul doi marcat de Mihai Roman. Cele două goluri marcate de Anton şi Roman contra Braşovului în acest joc au fost suficiente pentru o victorie de aur, o victorie care ridică echipa la cota 38 de puncte în clasament, foarte aproape de evitarea retrogradării. „Secunda 28 reprezintă spiritul pandurilor!! Spirit de echipă!! Şi jucătorii care nu au intrat în teren au contribuit sufleteşte la victorie!! Nimeni nu e titular, nimeni nu e rezervă. Toţi apărăm si muncim pentru o cauză comună şi în orice moment trebuie să fim pregătiţi să ne aducem aportul“, a scris Iordănescu pe pagina de Facebook. Gorjenii mai au de jucat în deplasare în Liga 1 la Botoşani, vineri, 15 mai, de la ora 18:30.

La meci a fost şi Eugen Pîrvulescu, preşedintele suspendat al pandurilor. El a fost foarte bine primit de public şi jucători. Fotbaliştii de la Pandurii au trecut rând pe rând pe la tribuna unde se afla acesta şi l-au salutat şi îmbrăţişat. Nu la fel de mulţumiţi au fost şefii politici de la Pandurii. Ion Călinoiu, Ciprian Florescu, Alin Văcaru sau Dorin Ioana au privit cu invidie îmbrăţişările dintre jucători şi Pîrvulescu. 

GOL

Mihai Roman, atacantul de 23 de ani, este la golul cu numărul 13 în acest sezon de Liga 1, care îl aduce la numai o lungime distanţă de titlul de golgeter al Ligii 1. Roman i-a depăşit pe Keşeru, Tade şi N’Doye, dar şi pe pandurii Alex dos Santos şi Eric de Oliveira, autori a câte 11 goluri în campionat în sezonul 2013-2014.

PROTEST

În minutul 58, staff-ul tehnic al Pandurilor a hotărât să îl schimbe pe Eric de Oliveira cu Nicoară, iar decizia l-a nemulţumit pe brazilian. El a ieşit înjurând şi gesticulând violent în direcţia tribunei lui Edward Iordănescu.

„Dacă nu câştigam, eram iar în hora retrogradării. Cred că dacă mai scoatem un punct din meciurile rămase, scăpăm de tot de emoţiile retrogradării”. Mihai Roman, atacant Pandurii Târgu Jiu

"La Pandurii eram obişnuiţi cu obiective măreţe, dar acest sezon nu a decurs cum ne-am dorit. Din fericire, a venit Edi Iordănescu, care ştie foarte bine cum să ne motiveze şi acum, după această victorie, practic suntem salvaţi de la retrogradare datorită lui Mister".

Paul Anton, căpitan Pandurii

Vizualizări: 150

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: