IPJ previne criminalitatea în Gorj toată săptămâna

Poliţiştii gorjeni organizează în această săptămână o serie de acţiuni de prevenire a faptelor ilegale şi antisociale. Şeful Inspectoratului Judeţean, comisarul şef Viorel Caragea, a făcut cunoscut programul acţiunilor respective într-o conferinţă de presă, în cadrul căreia a menţionat că în fiecare zi vor fi organizate diferite activităţi, în care vor fi implicaţi în special copii.

"În toată această perioadă, 21-25, Inspectoratul îşi va intensifica activităţile preventive şi sperăm ca rezultatele să fie pozitive. În fiecare zi sunt activităţi în unităţile şcolare, la şcolile de şoferi, va fi o săptămână a porţilor deschise la posturile locale de poliţie. Dorim să prezentăm tuturor elevilor din mediul rural, pentru că dumnealor erau mai în urmă cu activităţile noastre, o vizită la posturile de poliţie, materiale cu ceea ce facem noi, şi sperăm să fie de bun augur. Moto-ul acestei săptămâni este "O atitudine responsabilă este secretul siguranţei noastre". Sperăm să fie toată lumea alături de noi şi, cu sprijinul dumneavoastră, mediatizarea fiind extrem de importantă, să reuşim să facem ca mulţi dintre tineri să înţeleagă ce înseamnă atunci când greşesc. Doresc şi ca dumneavoastră să înţelegeţi că această paletă de activităţi preventive care vizează delicvenţa juvenilă, victimizarea minorilor, criminalitatea în mediul rural, infracţiunile comise cu violenţă în mediul intrafamilial, furturile de şi din auto, precum şi siguranţa rutieră, reprezintă o prioritate pentru noi", a menţionat Caragea.

Prevenirea criminalităţii cu desene pe asfalt

Prima zi din cadrul Săptămânii Prevenirii Criminalităţii a debutat ieri cu participarea a zeci de copiii la un concurs de desene pe asfalt în Parcul Central. Alţi elevi au fost implicaţi în concursuri de pictură, mesajul desenelor fiind cel de combatere a violenţei. Poliţiştii i-au declarat câştigători pe toţi participanţii, spre bucuria zecilor de elevi care s-au dus acasă cu câte o diplomă, desenele lor rămânând pe asfaltul din parc pentru următoarele zile.

Pentru azi, membrii Autorităţii Teritorial de Ordine Publică Gorj sunt şi ei implicaţi în programul zilei, aceştia urmând să meargă împreună cu elevii din Turcineşti, Schela, Bumbeşti Jiu, Muşeteşti şi Bălăneşti la sediile posturilor de poliţie de acolo. De asemenea, la Albeni vor fi organizate activităţi sportive sub deviza "Permis de biciclist", în parteneriat cu o asociaţie din Craiova. Mâine vor fi purtate discuţii la Confecţia SA cu angajatele de aici despre violenţa domestică, pliante pe aceiaşi temă urmând să fie împărţite şi în centrul oraşului. De asemenea, la Penitenciar este programată o întâlnire la care să se discute cu deţinuţii despre reintegrarea socială a acestora. Joi şi vineri vor avea loc acţiuni în târgul auto sau în centrul oraşului prin care gorjenii să fie informaţi despre cum pot fi prevenite furturile de şi din auto, precum şi cum trebuie să circule elevii pentru a nu deveni victime în accidente auto.

Poliţiştii vin la serviciu şi când e grevă

Tot ieri, poliţiştii gorjeni au anunţat prin liderii lor că vor asigura funcţionarea Inspectoratului Judeţean în cazul în care sindicatele lor vor decide organizarea unor proteste în perioada următoare. Unul dintre liderii sindicali ai poliţiştilor din judeţ, Ion Buculea, afirmă că deciziile în privinţa unor eventuale forme de protest sunt luate la Bucureşti, de liderii naţionali ai sindicatului. Buculea afirmă însă că legea nu le permite poliţiştilor să intre în grevă şi, în consecinţă, eventualele nemulţumiri ale acestora vor fi exprimate sub alte forme, care să nu afecteze activitatea instituţiei.

Vizualizări: 97

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: