Iriza: Totul merge ceas la CE Oltenia. Boza nu va fi schimbat

Senatorii Scarlat Iriza şi Florin Cârciumaru s-au întâlnit luni, 12 februarie, cu Anton Anton, noul ministru al Energiei. Parlamentarii gorjeni i-au transmis oficialului din Guvern că nu sunt probleme deosebite la CE Oltenia, iar ministrul le-a garantat că nu va face schimbări la vârful companiei energetice. Senatorul Scarlat Iriza a vorbit despre această întrevedere, dar şi despre amendamentul la Codul Silvic care va facilita extinderea exploatărilor miniere. „I-am spus noului ministru că la Gorj colaborarea între ALDE şi PSD vizavi de CE Oltenia este ok”, a spus senatorul Iriza.   

Reporter: Aţi avut o discuţie cu noul ministru al Energiei referitor la CE Oltenia?

Scarlat Iriza: Da, astăzi (n.red. luni, 12 februarie), la ora 10, am fost împreună cu domnul preşedinte al PSD Gorj, Florin Cârciumaru, şi cu secretarul de stat pe probleme de minerit, Doru Vişan. A fost o întâlnire fructuoasă, cu rezultate neaşteptat de bune. Noul ministru are o deschidere totală faţă de CE Oltenia şi faţă de energia produsă pe cărbune, indiferent că este vorba de lignit sau de huilă.

Rep.: Punctual, puteţi să-mi spuneţi ce i-aţi comunicat şi ce v-a comunicat ministrul Anton referitor la CE Oltenia?

S.I.: Complexul Energetic Oltenia are o conducere stabilă, produce energie maxim cât poate produce la ora actuală, în jur de 2500 MW; am discutat probleme vizavi de sindicate. E deschis la discuţii cu omul desemnat în ceea ce priveşte dialogul social, acest om este Doru Vişan. Ce probleme sunt la CE Oltenia? Eu ştiu că nu este nicio problemă, firma merge bine. Chiar mâine am în Parlament, la Senat, legea Codului Silvic, ca să putem să mergem mai repede cu despăduririle şi să dăm de lucru la excavatoarele din zona Roşia şi nu numai. Marţi, la 12.15, am invitat la această şedinţă membrii comisiilor reunite de mediu, ape şi agricultură, să participe şi ei. Legea va trece şi totul va fi bine pentru CE Oltenia.

Rep.: Şi ce v-a spus ministrul legat de CE Oltenia?

S.I.: Ce să spună ministrul... CE Oltenia este o societate pe acţiuni. Ce trebuie să facă ministrul, să conducă el CE Oltenia? Avem un manager foarte bun în persoana lui Boza, avem Directorat aproape complet, avem şefi de divizii, ce să mai facă ministrul? Cu ce să ne ajute? În problemele cu fronturile de lucru, ne ajută ministrul, dar cu mâna Parlamentului. Eu cu Cârciumaru avem legea asta în Parlament, marţi iese de la comisii, miercuri votăm în plenul Senatului, trece la Camera Deputaţilor, într-o lună va deveni lege şi toată lumea va fi bucuroasă.  

Rep.: Spuneaţi că CE Oltenia are o conducere stabilă. Este opinia dumneavoastră sau aşa a spus ministrul Energiei?

S.I.: Ministrul are încredere. L-a cunoscut pe Sorinel Boza. Are o părere foarte bună despre el. Săptămâna trecută a fost la Bruxelles vizavi de certificatele de CO2 şi de activitatea în viitor a CE Oltenia. Noi sperăm ca în condiţiile de acum să mergem până în 2025, la puterea maximă instalată care este acum. Şi după aceea mai vedem. Eu m-am mai întâlnit cu ministrul, ţinând cont că ministrul Energiei este ministru ALDE. M-am întâlnit chiar în fiecare zi de când este ministru. În concret, i-am spus că merge bine Complexul, că are o conducere stabilă, colaborarea între ALDE şi PSD la Gorj vizavi de CE Oltenia este ok. Am vorbit lucruri tehnice şi politice. Nu s-a pus problema, deocamdată, să se desfiinţeze conducerea dualistă şi să fie conducere normală. Totul merge ceas, aşa cum a mers şi anul trecut.

Rep.: S-a pus în discuţie schimbarea directorului general?

S.I.: Numai dacă, Doamne fereşte, îşi dă el demisia, dar în rest, v-am spus, noul ministru şi-a făcut o părere foarte bună despre Sorinel Boza. Şi noi îl ştim de un an şi 2 luni, totul este ok.

Vizualizări: 1,343

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: