Toader Pasti vrea salvarea echipei Pandurii în Anul Unirii

Cristian Toader Pasti, consilier local la Târgu Jiu din partea PSD şi consilier personal al preşedintelui Consiliului Judeţean Gorj, a avut o primă poziţie de susţinere a clubului Pandurii Târgu Jiu, după doi ani de indiferenţă totală a autorităţilor. Toader Pasti este de părere că un club cu tradiţie nu trebuie lăsat să moară din cauza unor vendete politice şi a apreciat declaraţia primarului liberal Marcel Romanescu, care a susţinut că echipa trebuie lăsată să joace pe noul stadion, atunci când va fi gata. În interviul acordat Radio Infinit, consilierul local spune că sportul înseamnă un viitor mai bun pentru copiii acestui oraş.

Reporter: Domnul primar spunea că este de acord ca Pandurii să joace pe noul stadion, când va fi gata. Cum vedeţi asta?

Cristian Toader Pasti: Pandurii este echipa noastră de suflet, Pandurii este o stare de spirit. Este posibil ca, punându-le la dispoziţie stadionul, să îşi revină, să înceapă şi Complexul Energetic Oltenia să refinanţeze activitatea sportivă. Încet-încet să depăşim acest moment greu şi Pandurii să revină acolo unde a fost, în prima divizie, în cupele europene, să redevină un simbol. Nu trebuie să dărâmăm nimic din ce am făcut cu multă trudă, cu multă pasiune, un club unde generaţii întregi de sportivi au evoluat.

Rep.: Să înţeleg că sunteţi de acord cu declaraţia primarului?

C.T.P.: Știu că situaţia este grea, de multe ori a părut una fără ieşire, dar dacă suntem înţelepţi şi vrem ca acest brand să nu moară, trebuie să ajutăm fiecare cu ce putem această entitate sportivă. Declaraţia domnului primar este una foarte bună.

Rep.: Putem interpreta că există un interes al autorităţilor locale să salveze clubul de fotbal Pandurii Târgu Jiu?

C.T.P.: Ar trebui să existe. Aş vrea să cred că, prin tot ceea ce face, domnul primar împreună cu domnul preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj, împreună cu toţi factorii responsabili, cu domnul Boza, pe care îl rog să vadă dacă este legal şi să reînceapă finanţarea Pandurii... Să ştiţi că domnul Ciobanu, care administrează în perioada asta clubul Pandurii, a fost un om cu un suflet mare. Putea demult să bage echipa în faliment. Și dânsul, iubind Pandurii, a căutat soluţii ca, prin ceea ce a vândut din patrimoniul clubului, să ţină în continuare echipa, au mai venit bani din cupele europene.

Rep.: Mai poate fi salvată echipa, nu este prea târziu?

C.T.P.: A fost o perioadă extrem de grea, dar trebuie să lăsăm la o parte patimile politice atunci când e vorba de un simbol şi de un brand al nostru. Trebuie să reînviem fotbalul, baschetul, handbalul, voleiul. Trebuie să ne uităm în viitor şi să lăsăm trecutul, noi suntem bolnavi de trecut, suntem bolnavi de vendete, suntem bolnavi de răzbunări, suntem bolnavi de ce vrei, mai puţin de performanţă, de viziune, de ceea ce înseamnă viitor pentru copiii noştri. Sper că de anul ăsta, fiind anul Marii Uniri, să ne unim toţi să facem ceva pentru oraşul acesta.

Vizualizări: 742

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: