Cârciumaru spune de ce nu vine vicepremierul Stănescu la Gorj

Preşedintele PSD Gorj, Florin Cârciumaru, îi asigură pe primarii din Gorj că vor fi găsite soluţii pentru finanţarea primăriilor. Cârciumaru recunoaşte că la acest moment este o problemă şi spune că vicepremierul Paul Stănescu a refuzat invitaţia de a veni în Gorj, până când nu va găsi rezolvare la problema ridicată de primari. Cârciumaru a spus că toate primăriile vor avea banii necesari, indiferent de culoarea politică a primarilor.

Reporter: Primarii spun că bugetele sunt mici şi nu le ajung banii până la sfârşitul anului. Care este situaţia?

Florin Cârciumaru: Eu îi asigur pe toţi primarii din judeţul Gorj, nu contează culoarea politică, de faptul că nu vor rămâne fără bani în ceea ce priveşte funcţionarea primăriilor. Acum două zile am discutat cu domnul viceprim-ministru Stănescu, căutând să-l invit la Gorj să vină să semnăm şi noi programele PNDL, şi mi-a spus că nu vine până când nu are soluţia în ceea ce priveşte suplimentarea de bani pentru fiecare primărie pentru a asigura funcţionarea. Permanent discută cu ministrul Finanţelor şi cât de curând vor găsi soluţii, chiar vor merge pe soluţii punctuale şi nu vor rămâne primăriile fără bani de funcţionare.

Rep.: Mai mulţi primari liberali recunosc că au fost ajutaţi de dumneavoastră. Îi vreţi la PSD?

F.C.: Nu am făcut acest lucru şi nu urmăresc ca, prin sprijinul pe care l-am dat de fiecare dată primarilor, să îi atrag pe primari în Partidul Social Democrat. Prin întâlnirile zonale pe care le-am avut anul trecut, am spus de atunci că eu sunt senator de Gorj pentru toţi primarii, indiferent de culoarea politică. Mergând pe acest principiu, normal că atunci când am acordat sprijin, am făcut-o în egală măsură pentru toţi primarii. Nu mint cu nimic domnii primari de la Roşia de Amaradia şi Bumbeşti Jiu, de câte ori m-au sunat le-am răspuns la telefon şi, în limita posibilităţilor, am încercat să îi ajut.

Rep.: Veţi relua aceste întâlniri zonale?

F.C.: O să începem în martie să mergem din nou în teritoriu, aşa cum am mers şi anul trecut, să organizăm întâlnirile zonale cu primarii, cu consilierii locali. Alături de mine, în aceste deplasări o să fie tot grupul parlamentar PSD, preşedintele Consiliului Judeţean, care trebuie să ţină legătura cu primarii. Am văzut că este bine să ţinem această legătură cu teritoriul, să cunoaştem problemele, toate propunerile care au venit de la primari au fost de mare ajutor pentru promovarea unor proiecte legislative.

Vizualizări: 618

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: