Işfan, acuzat că înfiinţează funcţii pentru colegii din PSD

O nouă autoritate publică locală acuză Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj de ilegalităţi. Primarul comunei Roşia de Amaradia susţine că inspectorul general, Ion Işfan, a dispus crearea unei jumătăţi de normă pentru postul de administrator al liceului din localitate în scopul de a-i asigura un loc de muncă preşedintelui PSD din localitate, Ion Daju. Autorităţile locale spun că nu există nici un act avizat de primărie din care să reiese necesitatea înfiinţării acestui post şi că ordinul a venit direct de la Işfan. Directorul Liceului Tehnologic Roşia de Amaradia, Ilona Tiţa, spune însă că şcoala a solicitat pentru că nu mai făcea faţă volumului de muncă.

Primăria Roşia de Amaradia atrage atenţia asupra faptului că ISJ Gorj a comis un nou abuz în localitate. Primarul Liviu Cotojman spune că recent s-a organizat în cadrul Liceului Tehnologic Roşia de Amaradia un concurs pentru ocuparea unei jumătăţi de normă de administrator liceu. Postul a fost ocupat de Ion Daju, preşedintele organizaţiei PSD din localitate. Abuzul constă în faptul că, spune primarul, nici şcoala şi nici primăria nu ar fi solicitat crearea unei jumătăţi de normă şi nici nu era nevoie. ”Directoarea mie mi-a spus că s-a trezit cu adresă de la Inspectoratul Şcolar Judeţean prin care îi aduce la cunoştinţă că trebuie să organizeze concurs pentru o jumătate de post administrator şcolar. Exista deja un sfert de normă de administrator, sarcinile fiind îndeplinite de secretarul unităţii şcolare”, spune primarul Liviu Cotojman.

Primarul a contestat în primă fază organizarea concursului, însă acesta a fost reluat şi Ion Daju a fost pus pe post. ”În momentul în care am auzit că se va organiza concurs am încercat să contest pentru că nu exista necesitatea înfiinţării acestui post şi nu se îndeplineau condiţiile pentru organizare. În urma contestaţiei s-a anulat concursul, era un singur candidat, preşedintele organizaţiei PSD de la Roşia de Amaradia. Ulterior s-a reluat concursul şi e lesne de înţeles că, dacă era cu dedicaţie, aşa s-a şi întâmplat”, a mai spus primarul.

Este cunoscut faptul că şi Ilona Tiţa, directorul Liceului Roşia de Amaradia, este membră PSD, iar situaţia creată acum este cel puţin bizară. Practic, Tiţa este şefa la şcoală, iar Daju este şeful pe linie de partid. ”Eu cred că sunt două stări de incompatibilitate, una morală pentru că este administratorul şcolii, iar directorul şcolii este tot de la PSD, nu ştiu cum se dau ordinele vizavi de îndeplinirea sarcinilor de serviciu, iar cealaltă incompatibilitate, este consilier local şi administrează bunurile, patrimoniul primăriei, dar în primul rând este o incompatibilitate morală, el ca şef de partid al directoarei ar trebui să-i dea indicaţii, iar directoarea la rândul ei e şefa lui la şcoală şi ar trebui să-i dea sarcini de serviciu”, a spus Liviu Cotojman, primarul din Roşia de Amaradia.  

Directoarea îl susţine pe Işfan

Ilona Tiţa, directorul Liceului Tehnologic Roşia de Amaradia, susţine că şcoala ar fi trimis solicitare către ISJ să creeze jumătate de normă pentru că secretarul şcolii nu mai făcea faţă cu sarcinile. ”Noi am trimis o adresă către ISJ prin care am cerut suplimentarea normei cu 0,25 deoarece avem multe structuri şi nu putea să facă faţă domnul administrator care îl aveam deja cu 0,25. Solicitarea noastră s-a aprobat în Consiliul de Administraţie al ISJ şi am organizat concurs. S-au înscris cinci candidaţi, unul a fost respins de comisie deoarece avea studii medii, iar altul nu s-a prezentat, au rămas doar la trei candidaţi. Postul a fost ocupat de Ion Daju, consilierul local din partea PSD. Nu este vorba de nicio incompatibilitate. Postul s-a ocupat pe 8 ianuarie 2016. Liceul are arondate două structuri, Rugetu şi şcoala primară Seciuri, mai este grădiniţa primară nr.1, în total avem 600 de elevi pe raza localităţii Roşia de Amaradia. În fişa postului sunt prevăzute sarcini anuale, lunare, săptămânale”, a spus Ilona Tiţa, directorul Liceului Tehnologic Roşia de Amaradia.

Reprezentanţii ISJ Gorj spun că ei au avizat scoaterea la concurs a postului şi că implicit este făcut calculul de către referentul instituţiei, iar costurile pot fi suportate din costul standard per elev.  

Vizualizări: 259

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: