Işfan cheamă directorii de şcoli la raport. Motivul!

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj, Ion Işfan, bagă în şedinţă toţi directorii de şcoli. Sarcina pe care le-o va trasa va fi aceea ca fiecare şcoală să conteste toate deciziile de executare silită care vin de la profesori. Astfel se pot salva bani, susţine Ion Işfan. Totodată, inspectorul şef al ISJ Gorj atenţionează şefii unităţilor de învăţământ să nu mai acorde mult discutatul spor pentru calculator.

Vestea bună care vine de la Inspectoratul Şcolar este că profesorii vor primi banii la timp de sărbători. Toate statele de plată au fost avizate favorabil. „Toţi angajaţii îşi vor primi salariile în luna decembrie. Ministrul Liviu Pop a reuşit să acopere toate sumele necesare. Noi încă de săptămâna trecută am trimis la Finanţe sumele de bani solicitate de unităţile de învăţământ pentru a putea fi trimise în fiecare UAT din judeţul Gorj astfel încât bugetele Consiliilor Locale să fie rectificate şi salariile să ajungă cât mai repede. O parte din primării sunt rectificate. De vineri ajung banii în şcoli”, dă asigurări Işfan.

Executările le pun însă beţe în roate şefilor de şcoli. Concret, sunt profesori care au obţinut, în instanţă, mai multe drepturi salariale, însă nici cu hotărâre judecătorească nu au mai recuperat banii. Soluţia finală a fost să execute silit şcolile unde predau. „Ne-am mai confruntat cu astfel de situaţii la Şcoala Generală «Constantin Săvoiu» din Târgu Jiu. Am reuşit să deblocăm situaţia în luna decembrie, dar nu ştiu dacă o mai putem debloca în luna ianuarie. Îi rog pe colegii mei să respecte legea şi să facă acele contestaţii în momentul în care primesc deciziile de executare silită”, a explicat inspectorul şef al ISJ Gorj.

De altfel, chiar săptămâna viitoare, Ion Işfan anunţă că va avea o şedinţă cu toţi directorii de şcoli pentru a le reaminti că, potrivit legii, sunt obligaţi să conteste toate deciziile de executare silită.

Vizualizări: 1,841

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: