Işfan le cere profesorilor să nu mai fumeze în şcoli

Ion Işfan, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj, le-a cerut directorilor de licee din Târgu Jiu să ia atitudine şi să nu mai permită profesorilor să fumeze în şcoli. Şefii instituţiilor de învăţământ preuniversitar admit că profesorii fumează şi în locuri frecventate de elevi.

În liceele din Gorj, profesorii fumează în cancelarii şi în locurile frecventate de elevi. Asta susţine Ion Işfan, inspectorul şcolar general al ISJ Gorj, care le cere directorilor să ia atitudine şi să nu mai permită astfel de lucruri în unităţile pe care le conduc. „Dacă legislaţia interzice fumatul în spaţiile publice, vreau să trag un semnal de alarmă, pentru ca în instituţiile de învăţământ din Gorj să nu se mai fumeze. Să se creeze locuri speciale de fumat, în afara unităţilor de învăţământ. Cred că în majoritatea liceelor se fumează”, a declarat Ion Işfan.

Într-o şedinţă organizată la Inspectoratul Şcolar General cu directorii liceelor din Târgu Jiu, inspectorul general Ion Işfan le-a atras atenţia acestora că profesorii nu fac altceva decât să dea un exemplu negativ elevilor atâta timp cât fumează în incinta unităţilor de învăţământ.

Directorii admit că se fumează în şcoli

Directorii liceelor nu neagă faptul că profesorii fumează în prezenţa elevilor. „Eu, din fericire, sunt nefumătoare şi sunt împotriva fumatului. Profesorii fumează în curtea şcolii. Se duc în mediu deschis şi fumează. Este un exemplu negativ pentru elevi, dar este un lucru care se întâmplă”, a comentat Marcela Mrejeru, director Colegiul Tehnic Henri Coandă.

La Grupul Şcolar Industrial din Roşia de Amaradia, profesorii fumători îşi practică viciul într-un bar situat în apropierea unităţii de învăţământ. „La noi nu se fumează, pentru că este instituţie publică, nu avem decât doi fumători, ambele sunt doamne profesoare, dar nu fumează în incinta clădirii. Noi avem un bar în apropiere şi în pauza mare acolo se duc”, a spus Cristinel Faităr director Grup Şcolar Industrial- Roşia de Amaradia.

Vizualizări: 150

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: