Ișfan: M-a interesat tot timpul funcția de secretar general

Ion Ișfan vrea să ocupe funcția de secretar general al PSD Gorj și anunță că își va depune candidatura la viitoarele alegeri. De asemenea, Ișfan a explicat că nu se teme de alți posibili candidați la cea de-a treia funcție din PSD Gorj, deoarece ”concurența nu face decât bine partidului”. Unul dintre cei care au anunțat că îl susțin pentru această funcție a fost Ion Bîrcă, primarul din Turburea. Ișfan spune însă că se bucură de susținerea mai multor primari gorjeni.

Reporter: Veți candida pentru postul de secretar general al PSD Gorj?

Ion Ișfan: Aștept să se facă alegeri, să se stabilească. Au mai fost ele o perioadă, în spațiul public, și nu s-au mai ținut. Dacă se vor face alegeri, voi candida și eu la o funcție. M-a interesat tot timpul funcția de secretar general. 

Rep.: Există vreo incompatibilitate între funcția politică și cea de inspector școlar general?

I.I.: Orice funcție politică este compatibilă cu funcția de inspector școlar general. Nu sunt incompatibil cu funcțiile politice. Doar directorul de școală nu poate să fie președinte al unui partid politic, organizație locală sau județeană. Scrie clar în Legea Educației Naționale. În rest, toate celelalte cadre didactice, personalul didactic, de predare, de conducere, îndrumare și control poate să ocupe funcții politice.

Rep.: Ați avut discuții cu colegii din partid? Vă vor susține pentru funcția de secretar general?  

I.I.: Am discutat, pentru că nu de la mine au plecat lucrurile acestea. Tot timpul am spus, dacă partidul are nevoie de serviciile mele, cu drag muncesc. Vedem ce se întâmplă acolo. Oricum, concurența nu face decât bine partidului. Sunt oameni puternici în PSD, cu experiență politică, oameni deosebiţi.

Rep.: Primarul din Turburea a spus că vă susţine pentru funcția de secretar general...

I.I.: Nu pot decât să-i mulţumesc domnului primar de la Turburea. Și primarilor care mi-au mai transmis pe diverse căi că ar fi nevoie de mine acolo. Le mulţumesc pentru încredere și aşteptăm să demareze procedura de alegeri. Sunt un om de echipă. Lucrez de atâta timp cu oamenii. Văd zilnic sute de oameni și cred că aș putea să fac față, m-aș descurca destul de bine în funcția de secretar general.

Rep.: Cu ce aţi ajuta organizaţia ca secretar general?

I.I.: Vreau să ajut organizaţia judeţeană. Întotdeauna mi-a plăcut să aduc oamenii, să-i pun față-n față. Așa am și reușit să fac foarte multe lucruri în viața mea, aducându-i la masă, după care eu nu am mai contat. Au relaţionat și au făcut lucruri foarte bune. Și la Inspectorat am dat dovadă de stabilitate. Am o echipă formată în 2012. 85-90% din oamenii cu care lucrez sunt de atunci. Adică m-a interesat ca echipa să evolueze, să progreseze. Nu neapărat eu. Și așa mă interesează și în continuare, inclusiv pe linie politică.

A consemnat Alina POPESCU

Vizualizări: 1,207

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: