Cosmin Popescu, la bilanț: Am asfaltat 34 de kilometri de drum județean

Asfalt pe 34 de kilometri drum județean! Este realizarea cu care se mândrește, la final de an, Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj. Modernizarea acestui drum a fost realizată, în mare parte, din fonduri europene. Un alt tronson de 37 de kilometri este în lucru și va fi gata în vara anului viitor. La moment de bilanț, Cosmin Popescu anunță că a investit mulți bani și în spitalul din Târgu Jiu.

Reporter: Cum a fost anul 2018 pentru dvs.?

C.P.: A fost un an bun. Am avut și am semnat proiecte importante pentru județ în ceea ce privește infrastructura rutieră. A fost un an în care am finalizat primii 34 de kilometri de drum județean pe care i-am promis în 2016, drum ce leagă localitățile Glogova, Cătune, Motru, Văgiulești, Samarinești și, din fericire, acest drum a fost decontat și pe fonduri europene. S-au întors către bugetul statului 38 de milioane de lei, urmând a fi reinvestite în țară sau în județ pentru viitor, iar în bugetul Consiliului Județean se vor întoarce 9 milioane de lei, sumă care va fi utilizată în 2019 pentru reabilitări de drumuri județene sau construcții civile.

Rep.: Este singurul proiect privind infrastructura rutieră?

C. P.: Mai avem proiecte. 50% am realizat un drum județean de 37 de kilometri. Vorbim de un drum județean ce leagă localitățile Slivilești, Borăscu, Bolboși, Turceni, cu ieșirea în drumul național. Se lucrează și, în vara anului viitor, va fi finalizat și să bifăm și acești 37 de kilometri realizați.

Rep.: Cine se va ocupa de cele două drumuri județene ce vor fi reabilitate anul viitor?

C. P.: Am avut două achiziții publice pe două drumuri județene, 65 de kilometri ce acoperă două zone importante și grele din punct de vedere tehnic. Vorbim de drumul ce face legătura între Câmpu Mare, Albeni, Alimpești, 25 de kilometri. Firma Strabag se va ocupa de acest drum. Ne-a predat proiectul tehnic, urmând ca, atunci când va permite vremea, să dăm ordinul de începere a lucrărilor. Undeva în luna martie, acest drum va intra în reabilitare. Drumul ce leagă localitățile Bustuchin, Seciurile, Roșia de Amaradia, Logrești, Alimpești, cu ieșire în drumul național, va fi realizat de firma Secol. Sunt drumuri afectate de alunecări de teren, iar îmbrăcămintea asfaltică este foarte îmbătrânită.

Rep.: Anul 2018 a adus investiții și în sănătate. Cum stăm la acest capitol?

C. P.: Pe 12 ianuarie vom începe demersurile pentru reabilitarea Secțiilor Cardiologie, Endocrinologie, Obstetrică-Ginecologie. Instrumentarul medical promis în primăvara anului trecut cadrelor medicale a fost adus în integralitate. Valoarea tuturor contractelor a fost de 1,7 milioane de lei. Am schimbat absolut tot ce înseamnă instrumentar medical în toate secțiile din cadrul Spitalului Județean de Urgență. A fost adus RMN-ul nou. Funcționează. Avem promisiuni ferme că, după ce va fi stabilit bugetul pentru anul viitor, Ministerul Sănătății va achiziționa un tomograf pentru spitalul din Târgu Jiu. Aparatul va fi montat în Secția de Primiri Urgențe din Strada Tudor Vladimirescu. 

A consemnat Mirela MOTREANU

Vizualizări: 976

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: