Işfan merge cu directori interimari la şcoli şi în 2014

Unităţile de învăţământ din judeţul Gorj vor fi conduse în continuare de directori numiţi prin delegare. Şefii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj spun că cel puţin până în luna ianuarie, când vor fi clare prevederile proiectului de descentralizare, nu se vor produce schimbări în rândul directorilor plini şi adjuncţi din şcolile gorjene.

Conducerea ISJ Gorj a tot anunţat concursuri pentru şefia unităţilor şcolare, lucru care nu s-a mai produs, unităţile de învăţământ fiind în continuare coordonate de directorii detaşaţi în interesul învăţământului. Dar, aşa cum zice inspectorul general Ion Işfan, vine vacanţa şi nu ar avea rost să se producă schimbări tocmai acum. „Sunt concursuri, dar staţi să vedem ce se întâmplă cu descentralizarea, oricum vine vacanţa. N-am nicio informaţie că s-ar face sau că nu s-ar face. Directorii rămân cu delegare. Aşteptăm legislaţia cea nouă”, a declarat Ion Işfan, inspectorul general al ISJ Gorj.

Din ultimele informaţii pe care le avem în ceea ce priveşte numărul directorilor plini şi adjuncţi din unităţile şcolare gorjene, sunt în jur de 160 şi niciunul nu şi-a ocupat postul prin concurs. Anul acesta, un singur director, de la liceul din Bâlteni, a condus şcoala după ce şi-a obţinut acest post prin concurs, însă şi-a pierdut acest privilegiu în luna aprilie. De la 1 septembrie s-au făcut câteva schimbări în rândul directorilor, la propunerea inspectorului general.  

Vizualizări: 144

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: