Îşi riscă viaţa, dar nu pleacă dintre dărâmături

70 de familii de bătrâni din Satul Seciurile, care au trecut printr-un adevărat coşmar in urmă cu trei ani când şi-au văzut casele că o ia la vale în urma alunecărilor de teren, au refuzat să se mute şi îşi trăiesc in continuare viaţa tot acolo!Printre dărâmături. Pe oameni nu i-a lăsat sufletul să-şi părăsească gospodăriile şi casele în care au locuit o viaţă întreagă şi pentru care au muncit din greu. Localnicii se pot trezi din nou cu casele dărâmate şi deşi viaţa le este pusă viaţa in pericol îşi asumă acest risc.

Au trecut aproape trei ani de la alunecările de teren din satul Seciurile. Oamenii îşi amintesc şi acum cu groază clipele prin care au trecut, văzându-şi agoniseala de-o viaţă înghiţită de pământ. Bătrânii au rămas totuşi în acelaşi sat, chiar dacă locuinţele le-au fost grav afectate de alunecările de teren din 2006 şi acest lucru se poate repeta.

Bătrânii nu-şi pot părăsi cu atâta uşurinţa casele în care au trăit o viaţă şi nici gospodăriile pentru care au muncit din greu. Ei  au rămas singuri după ce copiii şi nepoţii au plecat din satul Seciurile să-şi refacă viaţa în satul de sinistraţi din comuna Albeni, in alte localităţi sau chiar in afara ţării.

Cu toate că guvernul a alocat fonduri în vederea construirii de case pentru sinistaţi, bătrânii nu au fost nici un moment tentaţi să plece. Ei susţin că vor rămane în casele lor până în ultima clipă a vieţii.

Vizualizări: 88

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: