IŞJ Gorj aşteaptă 10 miliarde de la minister

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar aşteaptă Hotărârea de Guvern prin care li se vor aloca de la buget ultimii bani pe anul 2010. “În această perioadă aşteptăm Hotărârea de Guvern, prin care vom primii 10 miliarde de lei vechi. Banii au o destinaţie precisă şi vor merge acolo unde s-a stabilit. Bineînţeles că valoarea alocată de la Guvern nu va acoperi întreaga sumă de care este nevoie pentru achitarea datoriilor făcute cu investiţiile la unităţile de învăţământ, însă vreau să precizez că nu toate lucrările efectuate trebuie achitate de Minister. Contractele au fost încheiate doar între primări şi firma constructoare. Ministerul nu a semnat pentru nicio lucrare”, susţine Iustin Paralescu, inspector general şef ISJ Gorj.

Iustin Paralescu a ţinut să precizez că achitarea unor lucrări, cum sunt cele pentru realizarea campusurilor şcolare din Peştişani sau Bârseşti, nu este obligaţia Ministerului Educaţiei, contrazicând astfel declaraţiile primarilor din localităţile respective. Banii respectivi  vor fi achitaţi numai în situaţia în care vor exista fonduri, fără să existe vreo obligativitate a Ministerului Educaţiei în acest sens. Astfel că speranţa primarilor de a primi bani se spulberă. Pentru că nu au de unde să dea banii, o parte dintre acestea, cum este şi exemplul primăriei Peştişani, riscă să fie acţionate în instanţă de către constructori. Doar la Peştişani, valoarea proiectului de construire al campusului se ridică la peste 24 de miliarde de lei.

Per total, în acest an prin conturile Inspectoratului Şcolar Gorj au trecut aproximativ 50 de miliarde de lei. Toţi banii au avut ca destinaţie investiţiile la şcoli.

Vizualizări: 86

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: