Spitalul Covid face stocuri pentru 17 luni. Cât va dura pandemia?

Licitație deschisă la Spitalul Orășenesc de Urgență Târgu Cărbunești, singurul din Gorj care tratează exclusiv bolnavii de coronavirus.

Unitatea sanitară este nevoită să refacă stocurile de echipamente anti-Covid, după ce gorjenii infectați cu noul coronavirus au umplut spitalul.

Pentru asta va fi încheiat un acord-cadru pe 17 luni. Se vor achiziționa diverse măști de protecție, combinezoane, mănuși, viziere, halate, bonete și acoperitoare încălțăminte de unică folosință.
Contractul a fost împărțit în nouă loturi. Valoarea maximă a acordului-cadru este de 2 milioane de lei fără TVA. Ofertele se vor deschide pe 24 august.

Managerul Constantin Tîrziu spunea că personalul spitalului consumă într-o zi și circa o sută de combinezoane. „Vin atâția pacienți, în toate secțiile, iar consumul de combinezoane este foarte mare. E nevoie de intrat la pacienți foarte des și doctorul de dimineață, care face vizita, și cel care rămâne de gardă. Mai intră de cel puțin trei ori pe zi o asistentă și o infirmieră pentru administrarea medicamentelor plus curățenie. Am avut dăți când am consumat și 93 de combinezoane pe zi”, a spus Tîrziu.

De aceea, spitalul intenționează să achiziționeze cel puțin o mie de combinezoane, cantitatea maximă fiind de 17.000.

Gorjul a depășit deja 1.100 de îmbolnăviri, 42 de gorjeni fiind răpuși de acest nou virus.

Vizualizări: 1,631

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: