Prefectul verifică cine a dus copiii în taberele în care s-au infectat

Prefectul de Gorj, Cosmin Pistol, verifică modul de organizare a plecării în tabere a circa o sută de elevi din județ. Cu toții sunt acum în izolare, după ce unii dintre ei au venit acasă infectați cu noul coronavirus.

Trei copii au fost infectați cu temutul virus și asta după ce au luat parte la tabere ce au avut loc la Brașov, dar și pe litoral. În urma unei anchete epidemiologice s-a luat decizia ca aproximativ 100 de elevi împreună cu familiile acestora să fie izolați la domiciliu. Prefectul de Gorj, Cosmin Pistol, spune că vrea să afle detalii privind organizarea acestor tabere.

”Vorbim de aproximativ 97 de elevi. 47 au fost la mare și restul la munte. În momentul de față avem un elev internat la Spitalul din Târgu Cărbunești, confirmat pozitiv. Starea lui este bună, din informațiile pe care le am. Toate familiile sunt în carantină. Astfel, au fost convocați reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Gorj, cât și conducerea celor două școli pentru a afla mai multe detalii despre organizarea taberelor”, a spus Cosmin Pistol.  

Cei trei elevi învață la școlile ”Alexandru Ştefulescu” şi ”Constantin Săvoiu” din Târgu-Jiu. La Brașov, copiii au mers cu autocarul, iar la Constanța cu trenul. Măsura izolării vine însă la o săptămână după ce copiii s-au întors acasă, timp în care aceștia nu au avut restricții de circulație.

Vizualizări: 2,414

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: