Rovinari: Bani pentru fiecare nou-născut

Autoritățile din Rovinari au găsit soluția să încurajeze natalitatea în oraș. Oferă câte un bonus financiar mamelor care nasc un copil. 1.500 de lei pentru primul bebeluș și câte 1.000 de lei de la al doilea copil în sus. În acest fel, în oraș, au fost înregistrate 90 de nașteri.

Primarul din Rovinari, Robert Filip, a vorbit despre acest program. S-a declarat totodată dezamăgit de statisticile ce situează orașul Rovinari în topul celor mai depopulate din România și a explicat că a făcut multe demersuri să convingă oamenii să se întoarcă din străinătate și a reușit. “Noi am creat un program prin care dăm 1.500 de lei la prima naștere și 1.000 de le după a doua naștere. S-au născut 90 de copii. Asta înseamnă că ajutăm la creșterea natalității și încurajăm oamenii să trăiască și să muncească în orașul lor. Au fost oameni care s-au întors de Paște ori de Crăciun din străinătate și au ales să rămână acasă și să lucreze la fabricile din oraș”, a explicat primarul Robert Filip.

Edilul din Rovinari a adăugat că, în oraș, în ultimii patru ani, au fost create aproximativ 2.000 de locuri de muncă și, astfel, mulți oameni din oraș, dar și din localitățile învecinate și-au găsit un job bine plătit acasă. „Era mult mai bine dacă aveau și niște probe în spate. Nu aș putea să neg faptul că, în trecut, nu au fost probleme cu plecările. Nu numai Rovinari, Gorj, toată țara a fost depopulată. Oamenii au plecat masiv din țară spre mai bine, spre un loc de muncă. Nu cred că pleacă nimeni de drag. Când am venit eu la primărie, erau 350 de asistați social, acum sunt 30. Am creat peste 1.500 de locuri de muncă, nu găsești chirie la noi, am adus 40 de milioane de euro și aducem din toate părțile oameni ca să lucreze la Rovinari, mă îndoiesc că ar trebui să fim în ultimul an un oraș depopulat. Înțeleg că e lume multă plecată, dar, în același timp, se și întorc oamenii”, a mai spus Filip.

Vizualizări: 1,941

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: