ISJ Gorj, o nouă anchetă la şcoala din Roşia de Amaradia

Un elev de clasa a VI-a a ajuns la spital cu mâna ruptă, după un incident petrecut la şcoala din Roşia de Amaradia. Totul a pornit de la o bătaie cu zăpadă, moment în care un alt elev s-a aruncat peste el, accidentându-l la un braţ. În timp ce conducerea unităţii şcolare spune că elevii nu începuseră orele când a avut loc incidentul, autorităţile locale acuză profesorii că lasă elevii nesupravegheaţi. Inspectoratul Şcolar Judeţean a dispus o anchetă în acest caz.

Ionuţ Andrei Piţoacă este elev în clasa a VI-a la Şcoala Gimnazială din Roşia de Amaradia, ce aparţine de liceul din localitate. Luni după-amiază s-a jucat împreună cu alţi colegi cu zăpadă, chiar în curtea şcolii. Unul dintre amicii săi de joacă a sărit pe el, doborându-l la pământ. Braţul i-a fost prins sub corp, astfel că s-a ales cu o ruptură a osului membrului superior. Băiatul a fost transportat de urgenţă la Spitalul din Târgu Cărbuneşti unde i-a fost aplicată o tijă, iar ieri a mers Spitalul Judeţean din Târgu Jiu pentru noi investigaţii.

Iniţial părinţii elevului au spus că vor depune o plângere la şcoală, fiind siguri că evenimentul s-a produs în timpul orelor de curs. “Nu este primul caz, au fost “n” cazuri când şi-au rupt mâinile, picioarele. Nu înţeleg cum s-a întâmplat, cine a fost de gardă, cum s-a întâmplat? Parcă ar fi la puşcărie, nici acolo nu se omoară. Trebuie să mergem noi să stăm lângă ei acolo? Nu sunt în siguranţă la şcoală. Puteau să-i dea în cap, să moară acolo. S-au mai întâmplat cazuri”, a spus Adrian Piţoacă, tatăl copilului rănit.   

Ulterior, părinţii au spus că nu vor mai continua acest demers, pentru că ar fi înţeles că, de fapt, copilul lor a fost accidentat înainte de începerea orelor, menţionând şi faptul că au fost sprijiniţi conducerea şcolii cu deplasările la cele două spitale. “Ne-au spus la Târgu Jiu că are osul rupt, dar nu s-a deviat şi nu e nevoie de operaţie. O să mergem săptămânal la control şi vedem. Nu mai facem sesizare. Sunt colegi şi nu vrem să… poate le facem rău la colegii lui, s-au jucat cu zăpadă. Cei de la şcoală spun că nu intraseră la ore, la ora 13 intrau şi s-a întâmplat la fără 10. Chiar şi copilul a spus”, a spus Ionela Piţoacă, mama copilului.

Autorităţile spun altceva

Viceprimarul din Roşia de Amaradia a spus că are informaţii conform cărora evenimentul a avut loc în timpul orelor de curs. “Unul dintre băieţi, Piţoacă, şi-a fracturat mâna, nu a fost supravegheat. Nu a fost nici profesorul de serviciu, nici cine trebuia să stea cu ei. Rămâne cam o oră în care copiii rămân nesupravegheaţi până ies profesorii de la cursuri. Le-am zis să dea un elev de serviciu de la şcoala cealaltă. Era în timpul cursurilor, din ce am înţeles chiar în timpul orei de sport. Asta am aflat de la copii. Am discutat cu domnii directori, cu şeful postului de poliţie, ei spun că de la o joacă. Dar se putea ajunge şi mai rău”, a spus Constantin Vătrai, viceprimarul din Roşia de Amaradia.

ANCHETĂ

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) spun că au demarat o anchetă în acest caz. “Un inspector va merge acolo. I s-a reproşat domnului director că nu a comunicat cu noi în timp util. Trebuia să fim informaţi în timp util, ca să putem fi şi noi atunci, acolo”, a spus Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj.     

Vizualizări: 233

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: