Motru: Fostul bar Planet, motiv de dispută între farmacişti

Fostul bar Planet din Motru a devenit motiv de dispută între doi farmacişti. Clădirea care în trecut a aparţinut firmei lui Cristea Fluerătoru a fost cumpărată printr-un executor de către afaceristul Alin Brăiloiu care deţine lanţul de farmacii Coralifarm. Brăiloiu intenţionează să înfiinţeze acolo o nouă farmacie, ceea ce nu este pe placul altui farmacist, Ion Corega, care deţine o farmacie chiar în apropiere, în Policlinica spitalului. Ion Corega susţine că spaţiul trebuie demolat, deoarece Fluerătoru a construit ilegal. Primăria a amendat într-adevăr firma lui Fluerătoru, dar se fereşte să treacă la demolare înainte ca o instanţă de judecată să se pronunţe în acest sens, mai ales că între timp clădirea are alt proprietar.

În luna octombrie a anului trecut primăria Motru a aplicat o sancţiune de 1000 de lei societăţii Kendal SRL, a lui Fluerătoru, pentru construirea fără autorizaţie, mai exact pentru extinderea spaţiului comercial prin realizarea unei terase închise. Primăria a mai dispus oprirea lucrărilor şi intrarea în legalitate sau desfiinţarea, după caz. Firma lui Fluerătoru a contestat sancţiunea aplicată de primărie, pe motiv că la data aplicării amenzii nu mai era proprietar al clădirii, după ce BRD Motru a scos la licitaţie spaţiul, fiind adjudecat de Coralifamar SRL în luna septembrie 2014.

Noul proprietar ar vrea să înfiinţeze în fostul local Planet o farmacie. Numai că acest lucru nemulţumeşte pe un alt farmacist, Ion Corega, care deţine o astfel de afacere peste stradă, în Policlinica spitalului orăşenesc, care şi-ar pierde astfel din clienţi. Corega ar vrea ca autorităţile locale să demoleze cât mai repede terasa construită fără autorizaţie, lucru ce ar împiedica realizarea noii farmacii. „Potrivit legii, contestarea amenzii nu stopează desfiinţarea construcţiei ilegale. Dacă primăria nu trece la demolare, se face vinovată de abuz”, spune Corega, anunţând că va face plângeri la instituţiile abilitate.

Autorităţile nu au dispus demolarea pe considerentul că aşteaptă verdictul magistraţilor în această speţă. „Primăria Motru a dispus amendarea şi intrarea în legalitate a clădirii construite ilegal pe domeniul public, urmând ca după ce instanţa se va pronunţa să luăm măsurile legale pentru intrarea în legalitate. Instanţa trebuie să spună dacă este legală sau nu este legală construcţia respectivă şi să se dea un verdict. Corega ar vrea să-i împiedice să se facă farmacia, de asta vrea să urgenteze demolarea. La ora actuală avem solicitare şi din partea lui Brăiloiu de concesionare a suprafeţei respective, dar până nu se rezolvă această cauză noi nu putem să băgăm în Consiliu Local acest lucru”, a declarat Dorin Hanu, primarul municipiului Motru.

Fostul patron al localului Planet, Cristea Fluerătoru, a susţinut în documente că nu a construit fără autorizaţie, ci prin aprobare tacită, şi că la acea vreme terenul nu era în domeniul public, fiind în litigiu. Circa 12 hectare în zona unde este amplasat fostul local Planet au aparţinut în trecut Parohiei Ploştina. Anul trecut, primăria a câştigat terenul respectiv în instanţă, magistraţii dispunânând ca parohia să fie despăgubită cu acţiuni la Fondul Proprietatea. Aşa se face că multe dintre construcţiile realizate au fost făcute fără autorizaţie. Acum terenul ţine de domeniul public.

Vizualizări: 354

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: