Primarul din Turcineşti, din nou în instanţă pentru alimentarea cu apă

Vasile Gogălniceanu, primarul comunei Turcineşti, continuă lungul şir al proceselor privind sistemul de alimentare cu apă al comunei şi în anul 2015. La cinci ani de la finalizarea lucrării, primarul se îndreaptă în instanţă împotriva constructorului, declarând că au apărut mai multe probleme şi vrea recuperarea garanţiei depuse de constructor la bancă. Constructorul susţine că lucrarea a ieşit din garanţie, iar primăria nu şi-a achitat în totalitate prevederile contractuale.

Cele trei firme care au realizat în urmă cu cinci ani lucrarea de alimentare cu apă a comunei Turcineşti au fost date în judecată de primarul Vasile Gogălniceanu. Acesta vrea să recupereze garanţia depusă de constructori pentru că, spune el, au apărut ceva probleme la sistemul de alimentare cu apă. Garanţia se ridică la o valoare de 200.000 lei. „Lucrarea a fost finalizată în anul 2009, iar recepţia s-a finalizat, în hârtii, trei ani mai târziu. Lucrarea este bine făcută, dar au apărut primele probleme şi Curtea de Conturi a cerut remedierea lor şi recuperarea banilor de la constructor. Constructorul zice că lucrarea a ieşit din garanţie, dar practic trebuia să intre în garanţie după finalizarea recepţiei finale. Garanţia se ridică la peste 200.000 lei”, a declarat primarul Vasile Gogălniceanu.

Cert este că, în instanţă, primarul Gogălniceanu s-a îndreptat împotriva SC Pres Sanitas SRL, SC Romprest şi SC Constnuc SRL, dar şi împotriva dirigintelui de şantier de la acea vreme, Alexandru Simescu. Primarul localităţii Turcineşti spune că valoarea estimată a lucrării a fost de 5.000.000 lei însă, în fapt, s-a licitat la jumătate, respectiv 2.900.000 lei. Chiar şi aşa cea mai controversată alimentare cu apă a fost de două ori contestată şi de Instituţia Prefectului, care nu a avizat recepţia. „Recepţia din 2012 a fost anulată pe motiv că secretara care a contrasemnat dispoziţia dată de mine nu era funcţionar public, deşi ea semnase toate documentele din primăriei de cel puţin un an. Îmi menţin opinia că lucrarea este bună, oamenii au apă, sunt probleme minore, lucrarea este acum la Aparegio”, a declarat Vasile Gogălniceanu.

Lungu: Vor nişte bani degeaba, lucrarea este bună

Administratorul uneia din firmele care au realizat lucrarea de alimentare cu apă în comuna Turcineşti, Constantin Lungu, a declarat ieri că acest proiect i-a scos peri albi şi că nu mai are nicio obligaţie faţă de acest obiectiv. „Lucrarea a ieşit de mult din garanţie, eu am avut grijă de apa lor, le-am predat, nu este vina mea că au tărăgănat-o atât. Primarul vrea nişte bani degeaba şi s-a gândit că poate mai iese ceva. Dacă sunt probleme atunci de ce au apă, pompele merg, regulatoarele merg, două luni de la recepţie, atât e garanţia pe anumite materiale. Nu mai am nicio obligaţie, din contră, ei au să-mi dea mie 500.000 lei penalităţi şi lucrări efectuate şi nedecontate. Garanţia a fost oprită de bancă din valoarea lucrării şi trebuia să-mi dea 75% din ea după primul an, bani pe care nu mi i-a dat. Acum, vrea primarul banii ăştia”, a declarat Constantin Lungu, administratorul SC Pres Sanitas SRL.

Vizualizări: 195

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: