ITM Gorj anunţă azi dacă tăierile la TESA sunt sau nu legale!

Inspectorul şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj, George Romanescu, a confirmat finalizarea controlului la Complexul Energetic Oltenia, ce a avut loc în urma depunerii a două sesizări din partea sindicatelor din minerit şi energie, rezultatul fiind dat publicităţii astăzi.

Romanescu declară că în această dimineaţă va avea o întâlnire cu directorul general Laurenţiu Ciurel, căruia îi va prezenta concluziile raportului Corpului de Control. Romanescu refuză să dea informaţii despre rezultatul verificării, dar admite că la orice firmă sunt mici probleme. „L-am finalizat de luni, dar a trebuit să plece domnul Ciurel la Bucureşti şi a rămas că ne vedem la prima oră. Nu pot să dau un punct de vedere până nu vorbesc cu dumnealui“, a declarat Romanescu.

Cele două reclamaţii depuse la ITM de către sindicatul lui Marin Condescu şi cel al lui Corneliu Gîrjoabă se referă la aplicarea unor noi trepte de salarizare în CE Oltenia care au dus la scăderi serioase ale salariilor la TESA. Scăderile salariale sunt până la 2.000 de lei. Sindicatele din complex au acuzat conducerea de nerespectarea prevederilor Contractului Colectiv de Muncă prin aplicarea acestei grile de salarizare. În plus, decizia a fost luată în luna mai, dar a fost aplicată retroactiv, cu 1 aprilie. Angajaţii s-au trezit în mai cu salarii mai mici, dar şi cu actele adiţionale la contract pe masă, obligaţi să le semneze.

Vizualizări: 159

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: