ITM trimite Corpul de Control la CE Oltenia

Inspectorul şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj, George Romanescu, a declarat că joi sau vineri va trimite Corpul de Control al instituţiei la Complexul Energetic Oltenia, pentru a verifica dacă grila de salarizare aplicată TESA este legală. Romanescu a confirmat că a primit două sesizări pe această temă. Una este de la sindicatul condus de Corneliu Gârjoabă şi alta de la federaţia lui Marin Condescu.

Între timp, Constantin Mitrescu, preşedintele Sindicatului "Energia" Rovinari, spune că administraţia continuă presiunile asupra salariaţilor, pentru a-i forţa să semneze actele adiţionale prin care li se reduc salariile. "Salariaţii sunt puşi să semneze declaraţii pe propria răspundere, în care să scrie de ce nu sunt de acord. Nu este o procedură legală. Facem un nou apel către sindicalişti să nu semneze actele adiţionale. Vom contesta în instanţă abuzurile administraţiei", a spus Mitrescu. Reamintim că Directoratul CE Oltenia a aprobat pe 2 mai o nouă grilă de salarizare pe cinci trepte pentru TESA, în urma căreia mii de angajaţi au pierdut de la câteva sute la câteva mii de lei. Grila a fost aplicată retroactiv, adică începând cu 1 aprilie.

George Romanescu, şeful ITM Gorj, a spus că administraţia CE Oltenia are posibilitatea să le ceară angajaţilor note explicative, însă până la definitivarea controlului nu poate să spună dacă declaraţiile cerute de companie sunt legale sau nu.  (M.B.)

Vizualizări: 152

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: