Iulian Popescu, prima reacție după alegeri: Am subevaluat PSD

Iulian Popescu a pierdut alegerile pentru președinția Consiliului Județean Gorj. Nu este vorba neapărat de un eșec, câtă vreme are doar câteva luni de experiență politică și a fost peste scorul PNL. Partidul însă a avut un insucces major, pentru că a dat posibilitatea PSD să facă singur majoritate în Consiliul Județean, ceea ce nu s-a mai întâmplat de foarte mult timp.

Iulian Popescu a comentat rezultatul alegerilor la Târgu Jiu TV: „Nu am reușit să schimbăm nimic în aceste alegeri și văd că PSD are majoritate și în CJ. Ne așteptam să câștigăm, în aceste luni am crezut că putem să învingem PSD. Nu m-am așteptat la acest trend, trebuie să facem o analiză internă în PNL pentru a vedea unde am greșit. Îmi asum un anumit eșec în comunicare, probabil m-am adresat unor cetățeni și am ignorat alții. Politica se face pe voturi, nu pe mesaje, căci mesaje am avut suficiente. Te superi când pierzi, dar eu nu am avut nimic de pierdut. Am învățat foarte multe lucruri în această campanie”.

Candidatul PNL vrea să facă o analiză pe fiecare localitate în parte: “O să vreau să văd comparațiile pe localități, au fost localități unde nu am obținut rezultatul scontat. Motru, Tismana sunt doar două exemple. Prezența foarte mică la vot în orașele Gorjului este o altă problemă. Cred că este un aspect sociologic”.

Cel mai important câștig, spune Popescu, este echipa pe care a format-o. “Oamenii din echipa mea sunt valoroși. Și tineri. Este un mare câștig pentru mine, căci în această campanie am câștigat oameni foarte buni, prieteni și nu o să îi pot dezamăgi. Vom vedea cum ne vom putea implica mai bine și mai eficient în dezvoltarea județului Gorj”, a spus Popescu la Târgu Jiu TV.

Lipsa de experiență politică l-a făcut să subestimeze PSD: “Nu m-am gândit să plec din PNL, decizia este doar de a găsi metoda de a ne implica mai mult în viața județului Gorj. Trebuie să facem o analiză să vedem unde am greșit. Nu pot să spun ce a greșit un anumit om. Am subevaluat PSD, eu personal am făcut foarte mult acest lucru. Sunt total surprins să văd cum, în ciuda muncii noastre depuse în campanie, cu toate mesajele, proiectele, PSD a ieșit întărit din aceste alegeri”.

Iulian Popescu a obținut peste 46 de mii de voturi pe vot uninominal.

Vizualizări: 2,385

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: