Izolați în șapte locuințe din Târgu Jiu

Autoritățile din Gorj acționează miercuri pentru identificarea a noi persoane care au intrat în contact cu italianul de 71 de ani, diagnosticat cu coronavirus la câteva zile după ce a plecat din județ.

Sunt echipaje mixte în șapte zone din Târgu Jiu, fiind astfel de semnale din Mioriței, MC Oancea, Unirii, Titulescu. La Târgu Jiu sunt 13 persoane care vor intra în izolare în șapte locuințe, urmând să primească masa de trei ori pe zi printr-o firmă de catering, acțiunea fiind finanțată de Primăria Târgu Jiu.

În afară de Bîlteni, acolo unde locuiesc socrii italianului, mai sunt vizate persoane din Prigoria și Drăguțești care lucrează la firma acestuia.

Autoritățile încearcă să acționeze discret, dar localnicii intră în panică atunci când văd cadrele medicale cu combinezoane albe și oamenii legii cu măști pe față. (A.A.)

actualizare: Până în acest moment au fost recoltate și transmise către Institutul Matei Balș din București 44 de probe biologice, anunță Inspectoratul pentru Situații de Urgență Gorj.

Se lucrează la foc continuu și continuă ancheta epidemiologică, concomitent cu prelevarea de probe biologice și transmiterea acestora către Institutul Național “Matei Balș” în vederea prelucrării. Persoanele cărora le-au fost recoltate probe biologice sunt izolate la domiciliu, sub supraveghere.

actualizare ora 14.30: Avand in vedere datele primite de la serviciile vamale (aeriene si terestre), la nivelul judetului Gorj avem in evidenta un numar de 58 de persoane cu autoizolare la domiciliu si 44 de persoane (contacti) carora li s-au recoltat probe, anunță Direcția de Sănătate Publică Gorj.

"Aceste persoane sunt autoizolate la domiciliu, sunt monitorizate de medicii de familie care au fost anuntati si de personalul din cadrul Directiei de Sanatate Publica Gorj. Mentionam ca nu prezinta semne clinice de boala, fiind la aceasta data clinic sanatosi", mai arată DSP Gorj.

Vizualizări: 5,198

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: