Streinu-Cercel îi liniștește pe gorjenii și doljenii care au intrat în contact cu italianul bolnav

Managerul Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș”, Adrian Streinu-Cercel, a explicat la Digi 24 că riscul ca italianul diagnosticat cu coronavirus să fi fost contagios în perioada în care s-a aflat în România este foarte mic, având în vedere că boala s-a manifestat la două zile după ce a plecat din țară.

Italianul a fost câteva zile în Dolj și Gorj, intrând în contact cu zeci de persoane. Toate vor ajunge la spital pentru analize, începând cu rudele apropiate.

„Riscul de a transmite pe teritoriul României este foarte mic pentru că, fiind în perioada de incubație, știm cu toții că această perioadă este de până la 14 zile... S-a aflat, într-adevăr pe teritoriul României în perioada de incubație, dar fără să aibă potențial de transmitere. Debutul bolii a avut loc la 48 de ore după ce a ajuns pe teritoriul Italiei, ca atare riscul să fi fost contagios pe teritoriul României este foarte mic”, a declarat Streinu-Cercel la postul de televiziune.

Bărbatul în vârstă de 71 de ani a fost confirmat cu coronavirus la Rimini, în Italia. În prezent este internat în spital.

Italianul de 71 de ani diagnosticat marți cu coronavirus a ajuns pe 18 februarie pe aeroportul din Craiova, de unde a venit în Gorj cu o mașină închiriată. 

La Gorj, italianul a fost la socrii în Peșteana, comuna Bîlteni, dar și la Târgu Jiu unde are un apartament, la Primăria Drăguțești unde a plătit impozitele, la Slivilești unde a participat la o partidă de vânătoare. Mai mult, s-a întâlnit cu diverși oameni de afaceri.

Vizualizări: 3,734

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: