Jandarmii gorjeni, campioni la prins urmăriţi penal

Jandarmii gorjeni au pus în executare de la începutul anului şi până în prezent un număr de peste 1000 mandate de aducere, emise de Curţi de Apel, Parchete, Tribunale şi Judecătorii din România. Cele mai multe mandate de aducere executate într-o zi au fost cele executate în cursul acestei zile, în număr de peste 30 mandate,  pe raza judeţului Gorj.

Cu ocazia punerii în executare a mandatelor de aducere emise de organele judiciare situate atât pe raza judeţului Gorj cât şi din ţară, efectivele de jandarmi angrenate în aceste misiuni desfăşoară activităţi de identificare a persoanelor menţionate în mandate, a domiciliilor acestora, întocmind documente de specifice de căutare şi aducere la cunoştinţă a mandatelor şi ulterior conducerea persoanelor la sediul organelor judiciare în vederea audierii acestora.

Persoanele care sunt aduse în faţa organelor de urmărire penală în baza unui mandat de aducere pot avea diferite calităţi: martor, învinuit, inculpat sau condamnat iar cauzele pentru care au fost conduse la organele judiciare au fost de furt, tâlhărie, trafic de persoane, delapidare, evaziune fiscală, etc.

Au existat situaţii când persoanele au refuzat să se prezinte în faţa instanţei, invocând situaţii justificate: boală, internare în spital, plecare în străinătate, etc.

Menţionăm că persoanele care se sustrag de la executarea mandatelor de aducere, sunt sancţionate de instanţele de judecată.

Vizualizări: 90

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: