Jandarmii nu au văzut huliganii veniţi la meciul din Motru

Mare „minune” pentru jandarmii puşi să asigure paza şi ordinea la meciul pe care echipa de fotbal a lui Adrian Mititelu l-a desfăşurat sâmbăta trecută la Motru, contra echipei locale Minerul. Suporterii veniţi cu zecile de la Craiova au reuşit să se manifeste ca o turmă de huligani, cu toată „fermitatea” de care jandarmii au dat dovadă.

Ieri, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi a dat publicităţii un comunicat de presă prin care preciza că la percheziţiile corporale a fost depistat un tânăr din Craiova, de 32 de ani, care avea asupra sa o petardă pe care voia să o folosească pe timpul meciului. Descoperirea făcută de jandarmi s-a produs undeva prin minutul 10 al partidei de fotbal, conform comunicatului de presă, dar, până atunci, pe teren mai fuseseră folosite alte vreo 7-8 petarde despre care jandarmii nu mai spun nimic. Este evident că percheziţia corporală s-a făcut destul de târziu, deşi jurnaliştii care au venit la stadion pentru a relata despre meci au fost lăsaţi cu greu să intre dacă nu prezentau o legitimaţie şi… invitaţie din partea organizatorului partidei.

De amintit, la capitolul „fermitate” şi faptul că până în minutul 10 jandarmii au avut propriul lor meci cu suporterii recalcitranţi ai Universităţii, oamenii legii retrăgându-se în momentul în care fanii veniţi de la Craiova au început să sară în sus şi să scandeze „Cine nu sare ori e gabor ori e prost de moare”. „Gaborii” şi-au luat scuturile şi i-au lăsat apoi pe suporteri să scandeze lozinci dintre cele mai obscene, Adrian Mititelu şi primăriţa Lia Olguţa fiind destinatarii urărilor cu conotaţii sexuale extrem de deocheate şi de nereprodus în ziar sau oriunde altundeva în spaţiul public. Nimeni nu a primit nicio amendă pentru înjurăturile rostite ca la uşa cortului, suporterii Universităţii fiind puşi totuşi la punct pe la jumătatea primei partide de … Viorel Caragea.

Şeful IPJ Gorj a mers singur în mijlocul fanilor şi a avut o discuţie „serioasă” cu liderul galeriei craiovene, faimosul „Blondul”, după aceasta suporterii limitându-se la a-şi încuraja echipa fără să mai apeleze la înjurături destinate lui Mititelu şi primăriţei. De menţionat ar fi că în tribună au fost prezenţi nu doar şefii Complexului Energetic Oltenia Laurenţiu Ciurel şi Ion Răuţ, ci şi primarul Florin Cârciumaru şi preşedintele Consiliului Judeţean Gorj Ion Călinoiu, oaspete de onoare al edilului din Motru, Dorin Hanu, fiind primarul de la Drobeta Turnu Severin – Constantin Gherghe. Cu toţii au ascultat înjurăturile şi „urările” adresate lui Adrian Mititelu, patronul Universităţii fiind lângă ştabii amintiţi anterior.

Vizualizări: 165

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: