Jucării de lux, produse la Runcu

Nemţii vor produce în Gorj jucării de lux, dar şi mobilier pentru copii. Investitorii construiesc această fabrică la Runcu, iar produsele confecţionate aici vor lua drumul exportului. Firma nemţească a fost adusă în Gorj chiar de primarul Adi Câmpeanu, cu ajutorul unor colaboratori. Fabrica de jucării va crea sute de locuri de muncă, dar va aduce şi bani la bugetul local.

Fabrica este construită de o firmă din Germania şi cel mai probabil va începe să producă la sfârşitul acestui an. Primăria a pus la dispoziţia investitorilor terenul, iar lucrările au început de anul trecut. Terenul a fost concesionat cu suma de aproximativ 200 de milioane de lei vechi, iar impozitul anual pe care firma îl plăteşte primăriei este de 500 de milioane de lei vechi.

Sute de locuri de muncă

Mai mult decât atât, materia primă pentru confecţionarea jucăriilor şi a mobiliarului este achiziţionată de la agenţii economici din Runcu. „Investiţia nu poate decât să ne ajute foarte mult pentru că primim sume destul de bune de bani la bugetul local. Mai mult decât atât, sunt ajutaţi şi agenţii economici din Runcu, pentru că nemţii vor cumpăra lemnul de la ei“, a declarat primarul Adi Câmpeanu.

Până la sfârşitul acestui an va începe şi producţia şi în primă fază vor fi angajate aproximativ 60 de persoane. Înţelegerea făcută de administraţia locală cu investitorul a fost ca 75% din personal să fie locuitori ai comunei Runcu. „În primă fază vor fi câteva zeci de locuri de muncă. Majoritatea locuitori ai comunei, iar restul de personal, manager, contabil, experţi, jurişti şi aşa mai departe sunt nemţi. Până în 2016 ar trebui angajate 200 de persoane, asta pentru că linia de producţie se va tripla“, a declarat Adi Câmpeanu.

Primele jucării, la copiii din Runcu

Primele jucării făcute la Runcu vor ajunge la grădiniţele din comună. „Vorbim de jucării de lemn de lux şi mobilier pentru copiii de grădiniţă. Primele obiecte făcute la Runcu vor ajunge prin donaţie de la investitor în grădiniţele din comună, pentru că restul vor fi exportate în totalitate“, a mai precizat primarul.

Vizualizări: 208

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: