Jucătorii de la Pandurii II, posibili fotbalişti la echipa mare

Pandurii II a apărut la începutul acestui an din necesitatea de a crea o pepinieră unde să evolueze juniorii şi tinerii care încheiau junioratul la clubul Pandurii. O altă idee care a stat la baza înfiinţării echipei a doua a fost aceea de a avea unde să joace în meciuri oficiale jucătorii echipei mari care nu sunt convocaţi în lotul de la Pandurii în săptămâna respectivă. Practic a doua echipă era necesară de mai mult timp dar înfiinţarea ei s-a tergiversat pentru că nu exista cadrul regulamentar necesar. La începutul acestui sezon însă conducerea clubului Pandurii a convins conducerea celor de la Energia Rovinari să sedeze locul din liga a III-a al echipei Energia celor de la Pandurii, apărând astfel Pandurii II.

Secretarul general al clubului Pandurii, Daniel Băloi, a luptat pentru înfiinţarea echipei a doua încă din sezonul trecut, atunci când se dorea ca Ralbex Turcineşti să fie echipa satelit pentru Pandurii. Cum acest lucru nu a mai fost posibil s-a renunţat la idee după ce Ralbex a promovat şi s-a mers pe cea de-a doua variantă a înfiinţării echipei Pandurii II. Pandurii II a preluat practic foştii juniori de la Pandurii care încheiaseră junioratul jucând pentru Energia dar şi foştii componenţi ai echipei Energia, antrenori fiind Gabi Zahiu şi fostul jucător de la Pandurii, Robert Vancea.

Tinerii au primit şansa de a juca

Analizând acum ceea ce s-a realizat în turul recent încheiat la cea de-a treia ligă, Pandurii II poate fi considerată o reuşită, prin prisma faptului că s-au atins obiectivele stabilite dar şi pentru că echipa a avut o evoluţie lăudabilă şi n-a pierdut decât două meciuri în acest sezon. „Înfiinţarea echipei a doua cred că s-a dovedit utilă, din moment ce au jucat foarte mulţi juniori ai noştri acolo şi foarte mulţi tineri care au terminat recent junioratul la Pandurii. Scopul echipei a doua e să dea jucători tineri pentru echipa mare şi să pună presiune pe jucătorii lotul echipei mari care trebuie să simtă că vin din urmă jucători tineri care pot creşte în valoare. Şi cred că scopul s-a atins în mare măsură”, a declarat ieri secretarul general al clubului Pandurii. Lotul echipei a doua este unul foarte tânăr, cu mici excepţii, majoritatea jucătorilor având în jur de 20 de ani. Pentru unii dinte ei, mai mici de 20 de ani, şansa oferită de a juca la acest nivel este una imensă de care trebuie să profite acum pentru a avea sorţi de reuşită la echipa mare pe viitor.

Au datoria morală de a promova tinerii

Tineri precum Iclănzan, Pleaşcă, Rada, Diaconu, sau Avramescu au jucat aproape meci de meci şi mulţi dintre ei s-au pregătit cu Pandurii fiind uneori cooptaţi în lotul echipei mari, mai ales la meciul din Cupa României.  Daniel Băloi consideră însă că antrenorii echipei mari au obligaţia morală de a le da şanse să joace celor din pepiniera proprie aşa cum se întâmplă şi la alte cluburi mai mari: „Cred că în viitorul apropiat cei care se ocupă de pregătirea echipei mari a clubului Pandurii au obligaţia morală de a da şansa unor copii şi tineri de a debuta în Liga I, la fel cum se întâmplă la alte cluburi. Şi avem exemple multiple pe prima scenă, chiar la Rapid cu care am jucat recent sau la Universitatea Craiova. Sunt cluburi care au riscat cu jucători tineri despre care nimeni nu ştia nimic şi care au avut de câştigat. În viaţă cine nu riscă nu câştigă! Deocamdată la noi doar s-a vorbit de promovarea tinerilor în anii trecuţi iar acum aşteptăm să se tracă şi la fapte în acest sens. Sperăm ca rezultatele să se vadă într-un viitor apropiat”.

Avramescu a avut oferte de la Sportul Studenţesc

Analizând evoluţia acestor tineri la Pandurii, concluzia e că şi la Pandurii sunt jucători care pot face pasul către echipa mare. „Avem tineri de valoare şi s-a văzut din evoluţia lor la Pandurii II. La ultimul meci au marcat doi tineri care s-au pregătit şi cu Pandurii, Iclănzan şi Pleaşcă, jucători care n-au avut şansa de a debuta la Pandurii dar care au valoare. Atâta timp cât avem oferte pentru unii jucători, care sunt încă juniori şi chiar şi de la Liga a II-a, însemnă că au şi valoare. Avramescu a fost solicitat de cei de la Sportul Studenţesc, Vlăduţi a jucat deja la Liga a II-a fiind junior şi mai sunt şi alţii care ar putea juca cu succes în cel de-al doilea eşalon. De aceea dorim ca Pandurii II să promoveze pentru a juca la un nivel mai bun şi a creşte în valoare. Dacă nu le dăm şanse să joace la un nivel mai bun pe viitor îi vom pierde şi ar fi păcat”, a explicat secretarul general Daniel Băloi care este adeptul folosirii jucătorilor din propria pepinieră.

Vizualizări: 89

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: