Judecătoria Sectorului 4: ”Piedone este un porc, voi încercați să nu fiți foarte proști!”

Piedone este un porc. Un mare porc. S-a operat la stomac ca să nu mai fie un porc slinos și gras. I-a reușit doar partial, eu aș zice chiar că a dat banii degeaba. Acum e doar un porc slinos și grăsuț.
Nu spun asta doar eu. O spune și instanța. E drept că nu cu cuvintele astea. „Instanța subliniază că legea nu prevede drept condiție de admisibilitate a candidaturii buna reputație a candidatului și nici nu ar putea stipula o asemenea condiție, întrucât într-un stat democratic fiecare cetățean cu drept de vot poate, conform aprecierii sale subiective, să voteze un anumit candidat sau să se abțină de la a-l vota.”
În această primă parte a motivării judecătoriei Sectorului 4, instanța ne spune așadar despre Piedone că este un ticălos fără bun-simț sau scrupule, da că și un nesimțit fără bun-simț și/sau scrupule are dreptul să fie votat, atâta timp cât… Cât ce? Cât oamenii sunt proști și chiar o fac, desigur. Pentru că asta vine în continuarea motivării. După ce l-au făcut pe Piedone un porc nesimțit și ticălos, judecătorii explică de ce nu pot să-l oprească în a candida punându-le oamenilor de la sectorul 4 în vedere că, dacă îl votează, sunt niște cretini. Din nou, nu cu cuvintele astea. Ci cu astea:
„Conform acestui principiu democratic, fiecare persoană este liberă să voteze un reprezentant al comunității sale, în funcție de aprecierea subiectivă a fiecărui votant și de convingerile sale politice, indiferent de indignarea provocată de această candidatură unui grup de persoane și indiferent de numărul acestora. Cetățenii cu drept de vot sunt cei care decid, în urma voturilor exprimate în mod legal, asupra oportunității unei candidaturi.”
Și tot instanța ne spune nouă, celorlalți, că îi pare foarte rău, dar, într-o țară în care educația aflată la pământ produce pe bandă rulantă cetățeni cu drept de vot, dar fără nici un pic de morală, demnitate sau cultură, singura soluție pentru a ne scoate din rahatul în care ne aflăm, pe termen scurt, ar fi o mică dictatură. Pentru că, altminteri, dacă ne place democrația, trebuie să ne apucăm serios și urgent să facem educație, proces greu și îndelungat ale cărui roade se vor vedea, poate, peste zeci de ani. Între timp, în acei zeci de ani (CEL PUȚIN!), noi vom continua să fim ținuți cu capul sub balta de rahat de acești proști nenorociți care fac primari și parlamentari din toți șmecherii, din toți vagabonzii, din toți ticăloșii pe care îi remarcă, cei mai mulți plini de sinceră admirație, pe plan local. (sau, în cuvintele magistraților: ”Cetățenii cu drept de vot sunt cei care decid asupra oportunității unei candidaturi, în urma voturilor exprimate legale, indiferent de indignarea provocată de această candidatură unui grup de persoane și indiferent de numărul acestora”).
Dumnezeu să te ierte, România! Prost și blestemat să fie ăla care-și crește copiii în tine și o face fără să încerce să schimbe urgent viitorul amărâților ăia mici.

Vizualizări: 455

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: