Judeţul Gorj nu va relua fotbalul din Liga 4

 AJF Gorj a convocat miercuri reprezentanţii echipelor de Liga 4 din judeţ pentru consultări cu privire la posibila reluare a competiţiiei. Chiar dacă FRF dă voie acum, prin protocolul medical, la teste rapide care au preţuri mai mici decât cele PCR, echipele din Gorj spun că nu pot suporta  nici aceste costuri.

Asociaţia Judeţeană de Fotbal Gorj va urma demersurile făcute deja de majoritatea asociaţiilor din ţară care anunţă zilnic că spun „pas“ competiţiei şi nu vor desemna echipe campioane. De altfel, condiţia principală impusă de FRF, definitivarea întrecerii într-o lună, este imposibil de respectat de majoritatea AJF-urilor. Cert este că în Gorj nu se va mai juca fotbal amator la Liga 4 în acest sezon după cum s-a decis la şedinţa cu reprezentanţii echipelor. „În urma consultărilor avute cu reprezentanții echipelor din Liga a 4-a s-a ajuns la concluzia că nu va putea fi început minicampionatul 2020-2021 respectând condițiile noului Protocol de reluare a competițiilor de fotbal amatori și Hotărârii Comitetului Executiv al FRF. Reprezentanții echipelor au susținut că și aceste teste rapide constituie cheltuieli greu de suportat de cluburi/asociații, iar condițiile impuse, de a avea minim patru echipe înscrise în competiție și de a da o campioană a Gorjului care să joace minim 7 jocuri până pe data de 8 mai, nu vor putea fi îndeplinite”, au fost precizările oficiale făcute de AJF Gorj care a anunţat o ședință online a Comitetului Executiv al AJF în care se va lua o decizie în acest sens.

Șapte meciuri trebuie să dispute o echipă, într-un minicampionat cu cel puțin patru cluburi, pentru a fi recunoscută de FRF drept campioană a județului.

FRF a decis miercuri, 7 aprilie, ca AJF-urile, respectiv AMFB să beneficieze de mai puţin de o lună de zile pentru a organiza un așa-zis campionat în care să desemneze o campioană. Câștigătoarea trebuia anunțată cel târziu în data de 8 mai, la ora 24:00, deci, practic, trebuia să joace un meci la un interval de trei zile până atunci.

Vizualizări: 650

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: