Mai pică din Liga 3 doar cine se desfiinţează

Echipele de Liga 3 pot fi liniştite în acest final de sezon pentru că nu au cum să retrogradeze după meciurile de baraj sau menţinere în acest eşalon. Gorjul va rămâne doar cu o reprezentantă în Liga 3, Gilortul Târgu Cărbuneşti, pentru că de promovat o altă echipă nu poate fi vorba cât timp competiţia de Liga 4 nu se mai dispută.

După ce FRF a anunţat că nu se mai retrogradează direct din Liga 3, acum tot mai multe AJF-uri din ţară renunţă la competiţia din acest sezon. FRF şi-a luat măsuri de precauţie să îşi păstreze măcar echipele pe care deja le are înscrise în Liga 3 deşi nu e sigur nici acest lucru, unele fiind la un pas de desfiinţare din cauza problemelor financiare din perioada de pandemie. În situația în care numărul echipelor din Liga a 4-a care se vor regăsi în situația de a disputa baraj de promovare în Liga a 3-a va fi mai mic de 21, atunci numărul de echipe din Liga a 3-a care participă la baraj se va reduce în mod corespunzător. Până acum numărul de campionate reluate la nivel de judeţ se numără pe degetele de la o mână aşa că desfiinţarea unor echipe de Liga 3 poate lăsa campioanele din judeţe fără adversar şi acestea pot promova chiar fără meciuri de baraj.

Presupunând că doar două campionate judeţene vor încheia competiția Ligii a 4-a din subordine, campioanele desemnate vor juca între ele un baraj, iar învingătoarea va juca un alt baraj cu cea mai slabă echipă dintre cele 100 din Liga 3, sau va promova direct dacă o echipă se va retrage sau desfiinţa. În rest vor rămâne aceleaşi echipe cum s-a tot întâmplat în ultimele ediții ale Ligii 3, când cine s-a desființat sau cine nu a mai dorit să joace în Liga 3 nu a mai continuat în această competiție care se pare că mai are o miză doar pentru cluburile care țintesc promovarea în Liga 2.

Vizualizări: 409

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: