Jumătate din echipele de Liga 4 au abandonat competiţia

AJF Gorj a organizat în această săptămână tragerea la sorți a țintarului pentru Ligile a 4-a și a 5-a, precum și a turului preliminar pentru faza județeană a Cupei României, sezonul 2021-2022. Preşedintele AJF Gorj, Mihai Prunariu, a precizat că multe echipe nu s-au mai înscris în campionate din cauza pandemiei.

Debutul celor două campionate județene Liga 4 şi Liga 5 din Gorj este programat a avea loc în weekendul 2-3 octombrie 2021. La startul Ligii a 4-a, unde altădată erau 20 de echipe, acum cu greu s-au mai înscris zece formaţii, unele fiind nou înfiinţate, deci numărul de abandonuri a trecut de jumătate.

Președintele Asociației Județene de Fotbal Gorj, Mihai Prunariu, a precizat că sezonul va fi dificil şi pentru AJF şi pentru echipe, şi că majoritatea celor care au abandonat competiţiile aşteaptă trecerea pandemiei pentru a reveni. „În acest week-end vom demara şi la Gorj campionatele judeţene şi sper să nu fie probleme şi să nu mai păţim cum am păţit în 2020 când am jucat un joc în martie şi apoi s-au închis toate competiile. Este extrem de greu, a fost o perioadă grea şi pentru noi, Asociaţia Judeţeană de Fotbal şi pentru toate cluburile şi asociaţiile sportive afiliate la noi”, a declarat Prunariu.

Acesta recunoaşte că problemele financiare şi costurile legate de pandemie au dus la retragerea unor echipe de tradiţie: „Ca urmare multe dintre cluburile sportive cu tradiţie nu s-au mai înscris şi aşteaptă să treacă pandemia şi să revină în campionatele judeţene. Sunt multe costuri suplimentare, noi am încercat să facem tot ceea ce depindea de noi să suplimentăm să nu mai cheltuiască atât de mult dar nu ne putem juca cu legea şi trebuie să respectăm protocolul medical”.

Foarte mulţi dintre fotbaliştii amatori de la judeţ nu s-au vaccinat iar echipele trebuia să îi testeze conform protocoalelor medicale existente, ceea ce ar fi generat costuri mari.

Din cauza abandonului multor echipe la Liga 4 va exista un sistem nou de joc, cu sezon regulat şi play-off.

Vizualizări: 1,240

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: