Pandurii a învins FRF în meciul de la TAS

În urmă cu un an Pandurii era la un pas să fie exclusă de FRF din campionat printr-o decizie administrativă. Gorjenii au contestat la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne  decizia FRF şi au câştigat acest proces după aproximativ un an.

Decizia FRF ar fi dus atunci la retrogradarea echipei Pandurii în Liga 3, ceea ce nu ar fi fost un lucru rău, privind acum unde a ajuns echipa. În urma deciziei de atunci a Comisiei de Recurs din cadrul Federației Române de Fotbal, echipa putea rămâne fără licență din cauza  unei reclamaţii a fostului antrenor Adrian Bogoi.  

Pandurii a contestat la TAS decizia FRF şi procesul a continuat, hotărârea FRF fiind suspendată atunci şi Pandurii putând evolua în Liga 2.

Între timp Pandurii a retrogradat în Liga 3, dar pe criteriul sportiv şi nu pe criterii administrative, în plus clubul putând acum recupera de la FRF cheltuielile de judecată din acest proces de la TAS. „Lucrurile sunt clare, așa cum au fost de la început. Tribunalul de Arbitraj Sportiv s-a pronunțat clar și fără echivoc în privința faptului că dreptatea este de partea noastră. Acum rămâne ca Federația să ne achite cheltuielile de judecată de 20.000 de euro, așa cum a decis TAS, ori va fi executată silit pentru această sumă, așa cum s-a întâmplat și în cazul acționarilor care nu au înțeles că trebuie să își achite obligațiile financiare nici după ce au pierdut toate procesele pe care le-au deschis de-a lungul anilor”, a explicat fostul preşedinte Marin Condescu, acum principal creditor al clubului.

Acesta chiar a împrumutat Pandurii cu un an în urmă pentru a stinge acel litigiu cu fostul antrenor Adrian Bogoi. Acesta a reclamat la FRF că nu ar fi fost plătit de Pandurii, probabil înainte de a se face plata, speculându-se şi faptul că nu ar fi recunoscut semnătura pe documentele prin care a primit sumele de bani.

Bogoi și-a retras plângerea de la FRF, dar federaţia a continuat procesul cu Pandurii până când TAS a constatat că semnătura fostului antrenor nu a fost falsificată, fiind identică pe toate documentele.

Vizualizări: 4,275

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: