Jumătate din inginerii minieri, în prag de pensie

Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu va avea începând de anul viitor secţie de Inginerie minieră. Rectorul UCB, Adrian Gorun, a declarat că universitatea a încheiat deja un protocol de colaborare cu companiile din minerit. Motivul înfiinţării acestei specializări este acela că în următorii cinci ani vor îndeplini condiţiile de pensionare jumătate din inginerii care lucrează în prezent în exploatările miniere.

Rectorul Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu, Adrian Gorun, a anunţat că UCB va depune documentaţia pentru înfiinţarea unei secţii de ingineri specializaţi în minerit. Acesta a spus că universitatea are deja colaborări pe cercetare cu principalele companii din minerit şi energie. Gorun a aflat că jumătate din specialiştii cu studii superioare din aceste domenii se vor pensiona în următorii patru – cinci ani. „Trebuie să ne adaptăm la solicitării de pe piaţa muncii. Fără îndoială, mineritul va funcţiona zeci de ani de aici înainte. La solicitarea agenţilor economici care activează în acest domeniu şi cu care avem contracte de cercetare vom depune dosarul pentru autorizarea unei secţii de ingineri minieri. În următorii cinci-şase ani numărul inginerilor se va reduce la jumătate prin pensionare, astfel că va fi o mare cerere de specialişti”.

Gorun a spus că Universitatea „Constantin Brâncuşi” va deveni o concurenţă reală pentru universitatea de profil din Petroşani, care are o tradiţie de zeci de ani în domeniul minier.

Vizualizări: 136

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: