Jurista şefă de la CE Oltenia, nota 1 la Drept Civil

Ziarul „Pandurul” a găsit o posibilă explicaţie pentru procesul pierdut de Complexul Energetic Oltenia, obligat de Curtea de Apel Craiova să reconstruiască zeci de case la Seciuri. Complexul a pierdut la ultima instanţă, deşi timp de şapte ani toate celelalte instanţe i-au dat câştig de cauză. O posibilă explicaţie este faptul că a fost reprezentat de jurista şefă, care nu este prea familiarizată cu Dreptul civil,  fiind notată cu 1.00 la examenul din 2007. Laura Elena Manea, şefa Departamentului Legislaţie de la Complexul Energetic Oltenia, a încercat de două ori să intre la Institutul Naţional de Magistratură şi tot de atâtea ori a picat. La ultima încercarea, cea din 2007, jurista şefă Manea a avut media 3,03.

Laura Elena Manea este jurista care a rămas celebră după ce a realizat un raport de câteva pagini în care îşi făcea praf colegii din Departamentul Juridic. Aceasta şi-a numit colegii limitaţi, care pierd multe procese şi care au făcut studiile la universităţi din Târgu Jiu unde nu se prea învaţă carte. Acesta era argumentul pentru care Manea solicita angajarea unei case de avocatură, ce ar fi lăsat pe dinafară circa 100 de jurişti. Oricum, până acum nu am aflat unde a terminat Manea facultatea, dar cert este că nici ea nu a prea pus burta pe carte.

Deşi se ştie cât de grele sunt examenele de la Institutul Naţional de Magistratură, jurista de la CEO a îndrăznit chiar de două ori să candideze pentru un post. A fost atât de greu încât la două dintre probe a luat doar punctul din oficiu.

La examenul din 3 iunie 2007, Laura Elena Manea a luat nota 1 la Drept Civil, 3,6 la Procedură Civilă, 3,43 la Drept Penal, 1,63 la Procedură Penală, 4,5 la Organizarea Justiţiei (OJ) şi din nou 1.00, la jurisprudenţa CEDO. În final, media a fost 3,03.

note_manea_laura

Manea şi-a criticat colegii, fără să privească în oglindă

Iată ce susţinea Laura Manea despre colegii ei, într-un raport înaintat directorului Laurenţiu Ciurel, menit să justifice externalizarea serviciului juridic. „În acest moment nu există jurişti care să deţină cunoştinţe nici de legislaţie internaţională şi nici de cunoscători de limba engleză“; „Pe de altă parte, deşi avem un număr important de angajaţi, domeniul lor de expertiză este limitat, neavând nici experienţă, nici cunoştinţele necesare unor speţe extrem de dificile şi costisitoare pentru societate în cazul în care nu se folosesc persoane avizate“;  „Nu în ultimul rând, existenţa în zonă a unor facultăţi de ştiinţe juridice, în oraşele Târgu Jiu şi Herculane, au crescut numărul de jurişti angajaţi în ultimi 40 de ani la cele patru entităţi care formează Complexul Energetic Oltenia, la circa 64, dar calitatea prestaţiilor lor au dus la pierderea a peste 50% din procesele în care a fost implicată societatea. Sumele care se pierd anual la nivel de companie prin pierderea diferitelor procese în instanţă sunt zeci de milioane de euro“.

Iată că rezultatele profesionale ale Laurei Manea confirmă faptul că descrierea făcută subalternilor i se potriveşte ei. Faptul că o societate precum CE Oltenia dă procese importante pe mâna unei juriste care a avut nota 1 la Drept Civil este inexplicabil.

Vizualizări: 459

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: