L-au scos din mormânt după ce au aflat că l-au confundat cu un gorjean

Autoritățile au fost nevoite să dezgroape rămășițele unui cadavru despre care s-a crezut mai bine de un an că este al unui gorjean dispărut. Vasile Neprea, cioban, a luat însă legătura cu familia lui din comuna gorjeană Bolboși, șocată să afle că acesta trăiește, deși l-au crezut mort.

La câteva luni de la dispariția ciobanului, undeva în Hunedoara, în apropiere a fost găsit un cadavru, despre care toată lumea a crezut că este al lui Vasile Neprea. Familia l-a luat acasă, l-a îngropat creștinește și i-a făcut mai multe pomeni. După aproximativ un an, primăria din localitate a primit un telefon. La receptor se afla chiar Vasile, bărbatul care fusese declarat deja decedat. Acesta a sunat să întrebe de familie, iar angajații instituției au rămas șocați.

Sora bărbatului povestește cum s-a întâmplat totul. ”El a lucrat pe unde a lucrat și nu am mai dat de el, timp de un an. Mama s-a dus și l-a dat dispărut. Între timp a fost găsit un cadavru într-o fântână, iar noi am crezut că este fratele meu. I-am făcut pomeni, tot ce trebuie. După aproape un an, fratele meu a sunat la primărie. Când am aflat că este în viață, nu mi-a venit să cred. Am crezut că este o glumă. Am luat numărul de telefon și l-am sunat. Ținem legătura cu el acum, prin telefon, mai vorbim pe Facebook”, a spus Maria Neprea, sora bărbatului.

Mama lui Vasile a spus că a rămas șocată când a auzit că fiul ei trăiește: ”A venit domnul primar la mine și mi-a spus că Vasile trăiește. Am leșinat când am auzit. Nu mi-a venit să cred așa ceva. Asta este. Am făcut pomeni, am cheltuit mulți bani, peste 5000 de lei. Țin legătura cu fiul meu, vorbim de pe telefon. Eram foarte bucuroasă când am auzit că trăiește. Am trei copii”, a spus Ioana Neprea, mama lui Vasile.

Vecinii spun că au participat și ei la pomeni, ba chiar au și ajutat familia cu diverse lucruri: ”Da, am participat la pomană. Am fost, am ajutat-o pe bătrână la gătit. I-a dat de pomană, haine, pat și alte lucruri. Toate astea până la 6 săptămâni. La vreo 6 luni a primit un telefon să spună că el este viu, nu mort. Toți eram curioși, cum să poată să fie viu(...) Femeia a cheltuit niște bani, ea a strâns pentru moarte ei. Trebuia să-i facă acum pomană de un an. Uite mortul, nu e mortul. Este o situație mai rar întâlnită”, au spus vecinii.

Primarul din localitatea Bolboși, Viorel Rotaru, a spus că pe numele bărbatului a fost eliberat certificat de deces. ”În data de 10.03.2019 s-a făcut un apel la Poliția Petroșani, prin care se anunța găsirea unei persoane decedate ca fiind Negrea Vasile din satul Vale, comuna Bolboși. A fost anunțată familia. S-au făcut actele de aducere acasă, înmormântare, tot. La câteva luni distanță acesta a sunat la primărie să întrebe de familie. Bărbatului i s-a eliberat și certificat de deces. Acum trebuie să depună o cerere la Judecătoria Motru pentru a-i se anula actul de deces”, a spus primarul.

O echipă de medici legiști a scos cadavrul din cimitirul Bolboși. În prezent, se fac cercetări pentru a se stabili cine este bărbatul găsit mort.

Galerie foto


Vizualizări: 2,458

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: