La 103 ani, un gorjean locuiește singur și se ocupă de gospodărie și grădină

Un localnic din comuna Polovragi a fost sărbătorit de autoritățile locale și județene cu ocazia împlinirii vârstei de 103 ani. Ioan Manasia este veteran de război și, în ciuda faptului că nu a avut o viață ușoară, încă se bucură de putere și vitalitate.

Gorjeanul în vârstă de 103 ani locuiește singur și nu doar atât, ci este încă activ, ocupându-se de gospodăria sa, unde crește păsări, dar și de grădină. Secretul longevității sale este unul cât se poate de simplu.

"Locuiește singur. Îl mai vizitează familia și o persoană care îl ajută prin gospodărie. Și acum crește păsări și se ocupă de grădinărit. Este un om care a ținut mult la familie și la gospodărie. Soția i-a decedat acum șapte ani. Secretul longevității este munca, odihna la timp și o hrană sănătoasă", povestește primarul din comuna Polovragi.

Ioan Manasia este sărbătorit astăzi de autoritățile locale și județene. "Astăzi împlinește 103 ani. Va veni cineva de la Prefectură, de la Consiliul Județean, de la Garnizoană, dar și de la Asociația Veteranilor. Este un om lucid, gospodar ca toți oamenii de la țară. Și-a văzut de viața lui și a fost un familist convins. Este un om care a trăit multe și de aceea îl cinstim cum se cuvine", a mai spus Gheorghe Epure, primarul din Polovragi.

Vizualizări: 3,244

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Oameni, locuri, povești:

Citește și: