O familie de gorjeni produce pasta de castraveți amari pentru tratarea diabetului

O familie din satul Bucureasa al comunei Dănești produce și vinde preparate pentru tratarea diabetului, folosind castraveți amari crescuți în propria gospodărie. Castraveții, care sunt 100% bio, sunt căutați de cei care suferă de probleme legate de glicemie.

Elena și Victor Calotă au început să cultive castraveți amari acum șase ani, după ce soțul a fost diagnosticat cu diabet. Au început cu câteva fire pentru consumul propriu și, în prezent, au ajuns să planteze 1.000 de fire. ”Soțul meu este diabetic, așa că am început să cultivăm castraveți acri, deoarece aceștia au proprietăți benefice pentru scăderea glicemiei și a colesterolului. Am observat că această cură funcționează și am împărtășit-o și altor diabetici. În timpul pandemiei, cererea de castraveți a crescut, deoarece tratamentele pentru Covid-19 afectau nivelul glicemiei. Avem trei solarii în care creștem acești castraveți, 100% naturali, fără chimicale, folosind doar îngrășăminte naturale”, spune Elena Calotă. Surplusul de castraveți nevândut este procesat și vândut sub formă de pudră, rondele uscate pentru ceai, pastă de castraveți acri sau nectar. ”Producția de castraveți începe undeva în luna iunie-iulie, iar surplusul este procesat de noi. Facem pudră, rondele de castraveți acri pentru ceai, pastă de castraveți acri care poate fi consumată de-a lungul întregului an, și nectar. Eu și soțul meu ne ocupăm de toată această activitate, deoarece nu avem angajați, fiindcă timpul nostru este limitat de ajutoarele sociale pe care le primim”, adaugă Elena Calotă.

Un borcan de pastă de castraveți amari de 250 de grame se vinde cu 15 lei, iar o pungă de 100 de grame de castraveți acri uscați se vinde cu 20 de lei.

Galerie foto


Vizualizări: 2,859

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Oameni, locuri, povești:

Citește și: