Tânără din Târgu-Jiu, pilot la doar 25 de ani

O tânără din Târgu-Jiu face cinste orașului, dar și județului Gorj, și le ridică la înălțimi. Daiana Dajulescu are doar 25 de ani și este pilot la compania aeriană Wizz Air. Pentru tânăra din Târgu-Jiu, pasionată de aviație, cerul a devenit "acasă".

Daiana Dajulescu a practicat gimnastica și a fost sportivă de performanță timp de 14 ani, însă a vrut să ajungă mai sus. La 16 ani a devenit pilot de planor, dar nu s-a oprit aici. După absolvirea liceului, a continuat studiile și astăzi este pilot la o companie cunoscută. La 25 de ani, cântărind 50 de kilograme, pilotează avioane de 60-70 de tone.

"Pasiunea mea pentru aviație a prins... aripi. De fapt, nu ai nevoie de foarte multe pentru a fi convins că locul tău este la manșă și că poți aspira către orizonturi îndepărtate. În prezent sunt pilot în cadrul companiei Wizz Air, cu baza de operare la Craiova, și pilotez două dintre cele mai populare avioane comerciale din lume, Airbus 320 și Boeing 737", a declarat Daiana pentru Gazeta de Sud.

Daiana a absolvit Colegiul Național "Tudor Vladimirescu" din Târgu-Jiu, iar apoi și-a continuat studiile la Aeroclubul României de la Brașov. Nu s-a oprit aici și a obținut un master în "Diplomație și Negocieri Internaționale".

"Am crescut într-o familie în care părinții mei aveau meserii departe de aviație. Timp de 14 ani am fost sportivă de performanță la gimnastica aerobică, având în palmares zeci de premii. Până când am descoperit esența zborului. La 16 ani, am devenit pilot de planor, iar după absolvirea liceului mi-am continuat studiile și am obținut licența de pilot comercial", a povestit Daiana Dajulescu pentru GdS.

Primul contact al Daianei cu "cerul" a fost la 10 ani, atunci când a zburat pentru prima dată în Italia pentru a-și petrece vacanța la unchi. De atunci, s-a îndrăgostit de avioane și a vrut să fie mereu la înălțime și a reușit.

Galerie foto




Vizualizări: 6,227

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Oameni, locuri, povești:

Citește și: