La 64 de ani caută loc de muncă pentru a-şi plăti creditele la bănci

Sute de  persoane s-au prezentat la sfârşitul săptămânii trecute la bursa generală în speranţa că vor reuşi să găsească un loc de muncă. Printre cei care şi-au pus speranţele în găsirea unui job s-a aflat şi Nicolae Bularda, un pensionar în vârstă de 64 de ani din Târgu Jiu care din pensia pe care o are după ce a muncit mai bine de patru decenii nu reuşeşte facă faţă cheltuielilor de zi cu zi.

Nicolae Bularda are o pensie de 1000 de lei după ce zeci de ani a lucrat în automatizări, la staţia de radio, dar şi în minerit ca electrician la cariera Poiana. Pensia nu este una tocmai mică, însă bărbatul spune că trebuie să-şi susţină familia, mai ales că soţia sa este casnică neîndeplinind deocamdată vârsta de pensionare, iar pentru că a făcut nişte credite la bancă pentru a-şi susţine copiii, acum trebuie să-şi mai găsească de lucru cât să poată face facă cheltuielilor. S-a prezentat cu sfială la bursa generală a locurilor de muncă în speranţa că va reuşi să găsească de lucru, însă s-a temut că va fi respins. „Nu îmi ajung banii pentru că am nişte rate şi vreau să lucrez cât să le pot plăti. Altfel risc să rămân cu datorii. Situaţia financiară este mai proastă, mai precară, trebuie să mai fac ceva ca să pot să mai câştig un venit. Sper să găsesc un job în care să pot să lucrez ori ca electrician, în automatizări, orice, numai să fie o muncă cinstită. Încerc, dar mi-e teamă de un refuz din cauza vârstei”, a spus Nicolae Bularda.

Cel mai râvnit stand la bursă a fost al celor de la Siniat, compania care realizează fabrica de gips-carton la Turceni. Nu mai puţin de 80 de locuri au pus la bătaie pentru cei aflaţi în căutarea unui job. S-a căutat personal pe funcţiile de secretară, responsabil materii prime, inginer, operator gips, şef atelier electric şi multe altele. Reprezentanţii societăţii au spus că îşi doresc persoane care să aibă în spate o anumită experienţă însă spate, dar că ar oferi unul dintre posturi mai degrabă unei persoane tinere. „Căutăm persoane care au ceva experienţă şi dacă au lucrat şi în industrie, cu atât mai mult. Dacă sunt alţi tineri care n-au nici pensie, nici un venit, îi preferăm pe cei tineri”, a declarat  Daniela Babei, manager resurse umane în cadrul Siniat.   

58 de persoane, angajate pe loc

Un număr de 57 de agenţi economici au fost prezenţi vineri la târgul de job-uri. Aproape 600 de persoane s-au prezentat la bursă, care au putut opta pentru unul dintre cele 558 de locuri de muncă. Mai bine de jumătate au fost chemate la un interviu de angajare. „Au fost selectate în vederea angajării 334 de persoane, pentru interviu şi susţinerea unei probe de lucru. Încadrate pe loc au fost 58 de persoane”, a spus Romeo Chiriac, directorul AJOFM Gorj, instituţia organizatoare a târgului de job-uri.

Vizualizări: 194

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: