Incompatibilii au lăsat locul liber în conducerea Transloc

Dealerul Nurvil Târgul Jiu, Traian Luca, este cel care a preluat locul de membru în consiliul de administraţie de la societatea de transport în comun din municipiu, Transloc. Funcţia a fost ocupată în trecut de viceprimarul Aurel Popescu, iar mai apoi de consilierul municipal Emilian Ion Tauru. Pentru că cei doi se aflau în incompatibilitate, şi-au dat demisia. Joi după-amiază, Luca a susţinut ultima probă în faţa comisiei înfiinţată pentru desemnarea noului membru.

Din consiliul de administraţie al societăţii Transloc fac parte directorul societăţii Vasile Căilean, Marius Ionescu-directorul tehnic al primăriei Târgu Jiu, Octavian Tâlvescu şi Tiberiu Albu-directorul comercial al societăţii Aparegio, care este şi preşedintele CA-ului. Cel de-al cincilea post a rămas vacant după ce Aurel Popescu, viceprimarul din Târgu Jiu şi-a dat demisia, fiind la un pas de incompatibilitate. În luna august 2013 a pasat sarcinile, printr-o hotărâre de consiliu local, consilierului Emilian Ion Tauru, care la rândul său a constatat că se afla în incompatibilitate. Aşa se face că, la mai bine de o jumătate de an distanţă, s-a stabilit selecţia noului consiliu de administraţie. În competiţie, pe lângă Luca, a intrat şi Adrian Zamfirescu, fost director în minerit, care a fost respins la proba scrisă.

Indemnizaţii barosane

Este lesne de înţeles de ce calitatea de membru în CA-ul Transloc este atât de râvnită. Un membru câştigă lunar pentru participarea la şedinţă peste 1100 de lei. Asta pentru că, prin modificările aduse la legea 109/2011, este permisă această majorare. „Indemnizaţia pentru fiecare membru este de 20% din salariul meu, adică 1160 de lei, brut”, a spus Vasile Căilean, directorul societăţii Transloc.

În concluzie, şi membrii CA-ului şi directorul unităţii beneficiază de remuneraţii substanţiale. Totul se întâmplă în contextul în care de ani buni se promit noi mijloace de transport în comun şi nici gând de aşa ceva, dar mai ales în contextul în care societatea a fost acţionată în instanţă de Aparegio pentru recuperarea datoriilor care au depăşit 300 mii lei. 

Vizualizări: 278

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: