Strategia de dezvoltare a comunei Bărbăteşti, făcută de OMV

Comuna Bărbăteşti va avea cea mai bună strategie de dezvoltare din judeţul Gorj. Aceasta va fi făcută gratuit de către OMV Petrom, care deja a angajat o firmă de consultanţă pentru a întocmi strategii de dezvoltare pentru cinci localităţi din ţară. Potrivit primarului Adrian Mangu, după Paşti, o echipă de specialişti va veni în comună pentru a afla problemele localităţii atât de la autorităţi, cât şi de la cetăţeni. Edilul local urgentează elaborarea strategiei de dezvoltare pentru a se putea înscrie într-un Grup de Acţiune Locală.

OMV Petrom a angajat o firmă de consultanţă pentru a elabora strategii de dezvoltare pentru cinci localităţi din ţară, unde societate are puncte de lucru. Printre localităţile selectate se numără şi comuna Bărbăteşti, după Paşti o echipă de specialişti fiind aşteptată să sosească în localitate. „Cei de la OMV Petrom au angajat o firmă de consultanţă pentru a elabora strategii de dezvoltare pentru cinci localităţi din ţară. Printre acestea se numără şi comuna Bărbăteşti deoarece pe raza comunei societatea are o staţie de apă şi una de compresoare. Noi nu vom plăti nimic pentru elaborarea strategiei de dezvoltare. După Paşti, o echipă a firmei de consultanţă va merge prin comună şi va sta de vorbă cu oamenii, cu preoţi, profesori şi autorităţile locale pentru a vedea care sunt problemele principale ale localităţii pentru a le trece în strategia de dezvoltare locală 2014/2020”, a declarat Adrian Mangu, primarul comunei Bărbăteşti. În strategia de dezvoltare locală vor fi trecute investiţiile care se impun a fi realizate în toate domeniile de activitate, începând de la agricultură şi până la infrastructura comunei. „Avem un sit arheologic în localitate pe care intenţionăm să-l punem în valoare, vrem să renovăm bisericile şi nu în ultimul rând să amenajăm un pod peste Gilort, între satele Socu şi Vidin care au scurta deplasarea oamenilor cu aproximativ 7 kilometri. În ceea ce priveşte această investiţie am depus deja o scrisoare de intenţie la Ministerul Dezvoltării, însă nu am primit nici un răspuns. Cu siguranţă, realizarea acestui pod va fi trecută ca prioritate în strategia de dezvoltare 204/2020”, a mai precizat primarul Mangu.

Condiţii pentru aderarea la GAL

Primarul comunei Bărbăteşti urgentează demersurile pentru elaborarea strategiei de dezvoltare pentru a se putea înscrie într-un nou Grup de Acţiune Locală pe care localităţile de pe Valea Gilortului intenţionează să-l realizeze. Este vorba de GAL „Prietenia” din care fac parte primăriile: Târgu Cărbuneşti, Jupâneşti, Bărbăteşti, Vladimir, Săuleşti, Drăguţeşti, Prigoria şi Albeni. „Ne-am dat acordul în vederea înfiinţării GAL „Prietenia”, demersurile sunt în fază avansată. Avem nevoie de strategia de dezvoltare pentru că nu se poate elabora strategia GAL fără strategiile locale. Am discutat cu cei de la OMV Petrom ca strategia de dezvoltare a comunei Bărbăteşti să fie făcută înaintea celorlalte localităţi. Ne aşteptăm să fie cea mai bună strategie de dezvoltare locală din Gorj”, a declarat Adrian Mangu.                    

   

Vizualizări: 226

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: