La liceu cu medii sub nota 4

Trei candidați din județul Gorj vor intra în această vară cu media 10.00 la liceu. Aceștia provin de la Școala Generală ”Constantin Săvoiu” din Târgu Jiu. Inspectoratul Școlar Județean Gorj și Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului au afișat ieri ierarhia mediilor de admitere. În funcție de mediile obținute și de opțiunile completate în fișele de admitere se va face repartizarea computerizată a absolvenților la liceu.

Alexandra Anghelache, Ioana Ișfan și George Aurelian de la Școala Generală ”Constantin Săvoiu” din Târgu Jiu sunt cei trei elevi care vor intra în acest an cu nota maximă la liceu. Aceștia au reușit performanța să obțină nota 10.00 la cele două probe ale Evaluării Naționale și să termine clasa a VIII-a cu media maximă. Ioana Ișfan va opta pentru Colegiul Național ”Tudor Vladmirescu”, după care va dori să urmeze Facultatea de Medicină. Din rezultatele afișate reiese că printre elevii care au mai obținut nota 10.00 la Evaluarea Națională se mai numără Matei Contoloru de la Școala Generală ”Alexandru Ștefulescu” din municipiu, fiul fostului director al BCR Gorj, Dumitru Contoloru, precum și fiica consilierului județean Victor Banța, Andreea Banța. În funcție de mediile de admitere ale absolvenților clasei a VIII-a, în top se află  Școala Generală ”Constantin Săvoiu”, Colegiul Național ”Spiru Haret”, unde cea mai mare medie a fost 9.99, Școala Generală Nr. 1 Motru, cu media 9.98, Grup Școlar Energetic Turceni, cu media 9.97, Școala Generală Nr. 1 Novaci, cu media 9.95, Școala Generală ”Alexandru Ștefulescu”, cu media 9.95, Colegiul Național ”George Coșbuc” Motru, cu media 9,94, Colegiul Național ”Tudor Vladimirescu”, cu media 9.92.

Cel mai slab elev va învăţa la Negomir

Sunt însă și cazuri uimitoare, de elevi care vor intra în acest an la liceu cu medii sub nota 4.00. Din acest punct de vedere cea mai mică medie este 3.51 și aparține unui elev de la Școala Generală Novaci. Acesta a absolvit clasele V-VIII cu media 5.78, însă la Evaluarea Națională a reușit să obțină doar 1.25. Cu media 3.55 va intra la liceu și un absolvent al Școlii Generale Raci din Negomir. Acesta a terminat clasa a VIII-a cu nota 6.11, dar la examenul de absolvirea a luat nota 1.00, adică doar punctul din oficiu. Astfel de cazuri de elevi care au luat doar punctul din oficiu la examenul final se mai întâlnesc la Școala Generală Nr. 1 Negomir, Școala Generală Urechești din Drăguțești. Aceste medii demonstrează încă o dată diferențele care există între școlie din mediul rural și mediul urban.

CALENDAR

Potrivit calendarului de admitere, elevii vor trebui să completeze începând de azi și până pe 8 iulie fișele cu opțiuni. Este recomandabil ca pe fișele de admitere elevii să completeze cât mai multe opțiuni. Repartizarea computerizată, prima etapă având loc pe 14 iulie, se va realiza prin ordonarea mediilor obținute de candidații din Gorj descrescător, plasând elevii la una dintre specializările alese. Există locuri suficiente în liceele județului pentru toți elevii din Gorj.

Vizualizări: 203

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: