La PRM Gorj, funcţia doboară gradul

Viceprimarul oraşului Târgu Cărbuneşti, Ion Fugaru, fost angajat al Ministerului de Interne, a fost ales sâmbătă preşedinte al filialei Gorj a Partidului România, el avându-l drept contracandidat pe un alt fost ofiţer de poliţie, Iulian Bocşe. Între cei doi nu a existat o dispută pentru câştigarea funcţiei respective, alegerile fiind extrem de liniştite şi pigmentate cu eventuale intervenţii ale delegaţilor veniţi din teritoriu şi care aveau de spus propriile lor necazuri.

Ion Fugaru a fost votat cu 189 de voturi, în condiţiile pentru contracandidatul său, Iulian Bocşe, au votat 104 dintre delegaţii la conferinţa judeţeană de alegeri a filialei, conferinţă la care au fost înregistrate doar 3 voturi nule. Alegerea fostului angajat al Ministerului de Interne în fruntea PRM Gorj se produce la scurt timp după ce în postul de preşedinte al PRM Târgu Jiu a fost votat Dumitru Dascălu, fost colonel al armatei române. Alegerile nu au fost marcate de incidente, deşi de la nivel central nu a fost prezent niciun reprezentant al partidului. Dascălu a primit misiunea de a reprezenta şi centrul la acea şedinţă din simplul considerent că este membru în Consiliul Naţional, funcţie care nu are însă nicio importanţă în faţa lui Vadim.

De altfel, filiala de la Gorj pare să nu mai conteze atât de mult pentru liderul naţional al partidului, scorul obţinut toamna trecută de Marcu Tudor, fratele lui Vadim, în colegiul 3, unde a candidat la deputăţie, distanţându-l pe acesta de electoratul de pe Jiu. Misiunea ingrată pentru obţinerea unui scor cât mai bun îi revine acum noului preşedinte ales. Ion Fugaru a fost numit preşedinte interimar al organizaţiei judeţene în toamna anului trecut, după ce fostul preşedinte, Ilie Petrescu, senator din partea filialei timp de două mandate, a migrat la Partidul Conservator. Actualul lider al PRM Gorj a declarat după ce a fost ales în funcţie că are convingerea că partidul său va avea europarlamentari după alegerile din luna iunie. „A dispărut de pe scenă Partidul Noua Generaţie, iar noi, la Gorj, am avut mereu rezultate bune. Noi trebuie să ne pregătim şi de anticipate pentru că oricând este posibil orice, la câtă instabilitate este în ţară şi la câtă va fi mai ales după alegerile prezidenţiale”, a menţionat Fugaru.

Peremiştii nu-şi pun postere cu partidul la porţi

Alegerile de la PRM Gorj au fost lipsite de incidente, dar nu şi de picanterii. Veniţi din teritoriu şi nevorbiţi de săptăluni bune, unii dintre aceştia au ţinut să îşi exprime nemulţumirile pentru felul în care alţi colegi de-ai lor au trădat cauza partidului. Cea mai vehementă la acest capitol a fost Gavriela Avram, candidata din Alimpeşti pentru Senat în toamna anului trecut. Ea spune că şi-a văzut colegi de partid făcând campanie pentru PSD sau PDL, dar nu şi pentru PRM, lucru care i-a dat mult de gândit dacă la alte alegeri să se mai implice într-o asemenea bătălie politică sau nu. "Ruşine să le fie celor care sunt membri sau consilieri locali şi nu au mers cu mine în campanie. Sunt unii care nu au pus la poarta lor nici măcar un poster cu partidul. Poate nu le place de mutra mea şi atunci nu le puteam cere aşa ceva, dar cu partidul puteau să pună pe gard pentru că dacă au ajuns consilieri pe listele PRM au ajuns şi datorită partidului. La alegeri mi-am dat seama că nu se merită să te lupţi pentru oameni. Unii s-au vândut ca vitele pe câteva sute de mii de lei vechi. În cabinele de vot erau şase picioare, iar membrii noştri se făceau că nu văd nimic, deşi în cabină era unul de la PSD care le spunea celorlalţi cum să voteze. Mi-am dat seama că aşa se dublează voturile celor de la PSD pentru că cei de la PRM stăteau ca nişte legume în secţiile de votare", s-a plâns Avram.

Supărări pe birurile bisericeşti

Aceasta nu ar fi singura nemulţumire "majoră" înregistrată la PRM Gorj. Membrii de partid au părut extrem de duri faţă de taxele percepute de preoţii de la ţară. A fost suficient ca un membru de partid să deschidă discuţiile pe această temă pentru că peremiştii au devenit aproape vehemenţi. Un consilier local al lor din Fărcăşeşti, Antonică Belgiu, preot de profesie şi fost primar a început de deceniu în comună, a încercat în zadar să explice că preoţii au o leafă de doar 4 milioane de lei vechi de la stat şi alte 4 milioane luată din parohie, că prin sala de şedinţe nu l-a crezut nimeni. "Nu pleacă popa cu mortul de acasă până nu-i dai două milioane" a vociferat cineva din sală, Belgiu încercând să dreagă busuiocul spunând că banii ajung la Mitropolie sau la alte foruri bisericeşti. Un alt membru de partid a mers la microfon şi le-a spus peremiştilor că dacă în alegeri se vor lega de preoţi şi îi vor critica vor avea procente electorale şi mai slabe decât cele de la ultimele alegeri.

De criticile vorbitorilor nu au scăpat nici foştii şefi ai filialei, Ilie Petrescu şi, respectiv, Matei Nădrag. Fostul şef de la organizaţia judeţeană şi cel de la cea municipală au fost luaţi în vizor de Gheorghe Bucălăete, desemnat candidat la euroalegeri şi primvicepreşedinte în echipa lui Fugaru. "De ce să-i fiu eu simpatic lui Nădrag sau Petrescu pentru că ei şi-au bătut joc de toată filiala. Se ducea totul de râpă dacă nu numea domnul Vadim o conducere interimară. Matei Nădrag ne-a schimbat şi yala la partid înainte de alegerile la organizaţia de tineret. Petrescu şi-a bătut joc mai ales de zona Motru. Nu cred că a fost senator două mandate pentru că l-ar fi pus Voiculescu acolo sau Cârciumaru ori Călinoiu. Nu e frumos deloc ce au făcut ei pentru PRM. Singura noastră şansă este să ne batem în campania electorală cu toţi", a menţionat Bucălăete.

Vizualizări: 94

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: