La spital după ce s-a accidentat la locul de muncă

Nicolae Cojocaru, în vârstă de 36 de ani, a ajuns la spital după ce a suferit un accident la locul de muncă. Acesta tăia la un gater un buştean care a sărit de pe ax şi l-a lovit în abdomen. În urma nefericitului incident, bărbatul s-a ales cu o coastă ruptă şi a necesitat spitalizare. Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Gorj face cercetări în acest caz.

Societatea la care lucrează Nicolae Cojocaru desfăşoară activitate în municipiul Motru şi se ocupă cu  prelucrarea materialului lemnos. Este vorba de SC IHNE COMPANY, din Însurăţei. Administratorul nu a putut fi contactat pentru a comenta referitor la acest accident petrecut în unitate. Conform reprezentanţilor ITM Gorj, angajatul acestei societăţi lucra la un gater când s-a accidentat. “Este vorba de un salariat care lucra la un gater. Fasona cherestea. În timp ce lucra, un prefabricat a format un recul, fapt ce a determinat o lovitură în zona abdominală. Din informaţiile preliminare putem considera că este un accident de muncă cu incapacitate temporară de muncă. Comisia de securitate şi sănătate în muncă la nivel de societate face investigaţii. După un anumit termen trimit dosarul la Inspectoratul de Muncă pentru avizare şi avizare. Atunci stabilim şi sancţiunile”, a declarat Gheorghiţă Cuzma, purtătorul de cuvânt al ITM Gorj. 

Bărbatul a fost transportat de urgenţă la Spitalul din Motru pentru îngrijiri medicale. “Are o coastă ruptă şi a fost internat pe Secţia de Chirurgie. Va fi sub supravegherea directorului Zavate”, a precizat Simona Costescu, asistenta de serviciu.

Vizualizări: 184

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: