Laborator de kinetoterapie la UCB

Studenții Facultății de Educație Fizică, Litere și Kinetoterapie din cadrul Universității „Constantin Brâncuși” vor putea studia la standarde care se apropie de cele europene. Miercuri va fi inaugurat „Laboratorul de Kinetoterapie și Kinetoprofilaxie, care s-a înființat în incinta facultății și care este destinat în special studenților care se specializează  în kinetoterapie și motricitate specială.

Costurile pentru realizarea acestui laborator au fost reduse, asta pentru că este realizat într-una din sălile de seminar, iar aparatura a fost câștigată în decursul ultimilor ani prin proiecte finanțate de Universitatea „Constantin Brâncuși”. Valoarea aparaturii din acest laborator se ridică la aproximativ 390 de milioane de lei vechi. Lucrările au început cum doi ani și s-au făcut cu echipa mobilă a universității, fără a fi nevoie de costuri suplimentare.

La inaugurare sunt așteptați studenți, reprezentanți ai Universității „Constantin Brâncuși”, autorități locale și județene. Cei care s-au implicat în acest proiect au planuri de viitor. „Noi ne dorim ca în viitor să realizăm lucruri mult mai mari. Am invitat autoritățile locale și județene să le arătăm că se pot face lucruri bune și dacă pot să ne sprijine în proiectele noastre viitoare. Noi vrem să avem aici la Târgu-Jiu un centru de recuperare pentru sportivi, pentru că avem sportivi de performanță în Liga 1, avem echipa Pandurii Târgu-Jiu și nu este normal să meargă la recuperare în clinici din alte județe ale țării, când putem să ne ocupăm aici pe plan local de asta”, a declarat Monica Bîcă, decanul Facultății de Educație Fizică, Litere și Kinetoterapie. 

Vizualizări: 160

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: