Laborator dotat la standarde europene, nefolosit de elevi

Elevii de clasa a XII-a de la Colegiului Tehnic ”Gheorghe Tărărăscu” din Rovinari se plâng că nu sunt lăsați să facă practică într-un laborator special în care s-au băgat miliarde de lei. Aceștia spun că în timp ce alți elevi își desfășoară acolo orele de practică, ei stau în liceu și scriu. Întrebată despre această situație, conducerea școlii spune că este vorba despre un proiect cu fonduri europene și închide telefonul în nas jurnaliștilor.

Un laborator dotat la cele mai înalte standarde cu fonduri europene nu este folosit de elevii Colegiului Tehnic ”Gheorghe Tătărescu” din Rovinari, fost Grup Școlar Industrial.

Acesta a fost realizat în cadrul proiectului ”Stagii de practică și consiliere vocațională pentru elevi în vederea facilitării integrărilor ulterioare pe piața muncii”, unde partenere sunt două licee din Gorj, Grupul Școlar ”Ion Mincu” din Târgu Jiu și Colegiul Tehnic ”Gheorghe Tărărăscu” din Rovinari, și opt unități liceale din București și Ploiești. Grupul țintă al proiectului în reprezintă elevii de la specializările operator tehnică calcul, proiectant CAD, mecatronică, ecologie. În descrierea proiectului se arată că lucrările de laborator vor simula activități reale specifice meseriei. ”Pentru elevii aflați în anii terminali noțiunile practice vor fi axate pe specializarea specifică ocupației, fiind vizate echipamente didactice ce permit exersarea unor teme cum ar fi automate programabile sau sisteme de reglare automată, teme care până acum au fost doar apanajul studenților”, se arată în descrierea proiectului la care este partener și liceul din Rovinari. Numai că  elevii din clasa a XII-a D de la liceul din Rovinari nu au avut acces la aceste dotări, precum se arată într-o sesizare făcută de un elev pe site-ul domnuleprimar.ro. ”Aș vrea să mă plâng în legătură cu orele de practică pe care clasa noastră nu le-a făcut în laboratorul special  în care s-au băgat miliarde, datorita lipsei unor fonduri ! Nu mi se pare corect ca toată lumea să facă acolo, iar noi nu. Am înțeles că a fost vorba de niște bani pentru mâncare... Nu avem nevoie de asa ceva, noi vrem doar să învățăm lucruri noi, ne-am saturat ca atunci când avem practică să stăm în liceu și să scriem..!”, se arată în sesizarea respectivă. Conform planificării stagiilor de practică se arată că elevii din respectiva clasă ar fi trebuit să facă practică în intervalul 31 octombrie-4 noiembrie și 7 noiembrie-11 noiembrie 2011.

IGNORARE

Întrebată dacă elevii au făcut practică în respectivul laborator, directoarea liceului, Violeta Popescu, a spus că activitățile au fost întrerupte și că în acest proiect sunt implicați mai mulți parteneri din țară, după care a închis telefonul în nas jurnaliștilor. Despre acest proiect nu au putut furniza prea multe amănunte nici reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Gorj, motivând că nu sunt parteneri în acest proiect.

Vizualizări: 114

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: