Laboratorul Covid din Târgu-Cărbunești, pe ultima sută de metri

Autoritățile din Târgu-Cărbunești așteaptă rectificarea bugetară ca pe aer. Dacă vor fi bani alocați primăriei, întreaga sumă va fi redirecționată spre spitalul Covid din oraș mai ales că unitatea medicală nu a primit prea mult sprijin de când a fost desemnată să trateze doar pacienți infectați cu noul coronavirus. În scurt timp, în Târgu-Cărbunești, va fi deschis și laboratorul unde se vor putea face teste Covid. Acesta a costat 300 de mii de lei.

Primarul din Târgu-Cărbunești, Dănuț Birău, a explicat că speră să primească bani la rectificarea bugetară promisă de guvernanți până la sfârșitul acestui an. Banii vor fi alocați doar spre spital pentru că acolo este cea mai mare nevoie. „Am înțeles că rectificarea a fost pusă în dezbatere publică. Nu știu câți bani vor fi alocați către UAT-uri. Eu sper ca o anumită sumă să vină și către Târgu-Cărbunești. Mare parte din această sumă va fi orientată către spitalul de la Târgu-Cărbunești care, în aprilie, a fost desemnat spital suport Covid și nu cred că s-au primit foarte multe fonduri de pe urma acelui ordin de ministru”, a declarat primarul, la Radio Infinit.

Birău a vorbit și despre stadiul unei investiții importante în cadrul unității medicale. Este vorba de laboratorul unde se vor putea face teste pentru Covid. Acesta a costat 300 de mii de lei. Jumătate din bani provine din sponsorizări, iar restul de la bugetul local.

„Acum se află în construcție acel laborator despre care vorbeam în urmă cu două săptămâni. Banii au fost obținuți dintr-o sponsorizare și alocări de la bugetul local. 150 de mii de lei din sponsorizare, 150 de mii de la bugetul local. De asemenea, s-a primit aparatură de la Minister pentru dotarea acelui laborator. 90%, adică 400 de mii de la Ministerul Sănătății și încă 52 de mii de lei de la bugetul local pentru cofinanțare. Alte alocări în afară de acea parte de cheltuieli de personal și materiale de protecție nu au fost pe dotări sau infrastructură în acest an”, a mai explicat Dănuț Birău.
 

Vizualizări: 1,729

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: