Primarii vor mai mulți bani de la Consiliul Județean. „Așteptările noastre sunt mult mai mari!”

Bugetele prea mici nu le permit primăriilor să facă investiții serioase. Toți edilii așteaptă să primească mai multe fonduri de la Consiliul Județean Gorj ca să poată acoperi măcar cofinanțările pe care trebuie să le achite pentru proiectele pe fonduri europene pe care le au în derulare. Nemulțumiri sunt indiferent de culoarea politică a primarilor. Toți își doresc mai mulți bani anul viitor.

Primarul din Negomir a explicat că a găsit înțelegere până acum la Consiliul Județean, dar își dorește și mai mult sprijin ca să ducă investițiile din comună la îndeplinire. “Sumele sunt destul de mici față de nevoile pe care le avem noi. Încercăm să-l împărțim în mod echitabil la toată lumea, dar și în funcție de proiectele pe care le are fiecare. Pentru proiectele la care avem cofinanțare, am găsit înțelegere la Consiliul Județean, dar așteptările noastre sunt mult mai mari”, a explicat primarul din Negomir, Tudor Oiță.

Până la finalul anului, primăria vrea să finalizeze cinci poduri care au devenit adevărate pericole pentru localnici. Acestea erau realizate de zeci de ani și au început să ruginească astfel că oamenii se temeau să le mai traverseze. Nu sunt singurele obiective pe termen scurt din agenda primarului care a obținut, în septembrie, al doilea mandat.

„Pentru următorul mandat, vreau să finalizez cinci poduri până la finalul anului. Ele deservesc cetățenii din comună și mergeau pe traverse metalice care au ruginit, s-au rupt. Trec mașini cu gabarit mare. Oamenii se fereau să treacă pe aceste poduri. Toate vor fi acum din beton și nu vor mai fi probleme. Avem și o biserică monument istoric. O să vedem dacă la Ministerul Culturii sau pe fonduri europene, de unde obținem fonduri, e acoperită cu șiță. A bătut piatra și a fost deja exfoliat un strat. Dacă nu, din buget local, ne dorim să reabilităm acest obiectiv istoric în 2021. Pentru iluminatul public cu led-uri, o să demarăm licitația”, a mai spus Oiță, la Gorj TV.

Vizualizări: 758

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: